Gyűjtés

2020.07.09. 20:00

Jótékonysági koncerttel segítenek Noéminek

A sajószentpéteri kislány újabb kijevi őssejtkezelésére gyűjtenek.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Olvasói fotó

Korábban beszámoltunk róla, hogy a most három és fél éves Noémi vírusfertőzés miatt vesztette el a hallását egyéves korában. Azt vették észre, hogy nem figyel a zajokra – mondta az édesanya, Gál-Czakó Csilla. A halláskárosodása majdnem a süketséggel egyenlő. Először implantátum beültetésére gondoltak, de magas a műtét rizikófaktora. Kutatómunka eredményeként bukkantak egy kijevi klinikára, ahol őssejt beültetésével nagyon jó eredményeket értek el, akár a teljes hallás is visszanyerhető. Az eljárás viszont nagyon költséges.

Elindult a gyűjtés Noémi számára többféle formában. Az első beültetésre összejött a pénz, de újabb kezelés szükséges. Bíztak abban, hogy elég lesz egy is, de a kijevi magánklinika specialistája felhívta a figyelmüket arra, hogy általában két-három őssejtbeültetés kell – hangsúlyozta az édesanya.

Noémi idegrendszeri problémái nagyrészt helyrejöttek, fejlődésében utolérte kortársait, a hallása is javult kismértékben. Most már hallja a hangos, nagy robajjal járó zajokat, és szavakat is mond, de a hallásban és beszédben jelentős a lemaradása még. Ősszel várható, hogy az úgynevezett BERA-hallásvizsgálatot elvégzik, ami megmutatja, hány decibellel hall jobban a kislány, ez ugyanis elmaradt tavasszal a járvány miatt. Ezt azonban most nem tudják megvárni, minél előbb, lehetőleg már augusztusban újra szeretnének utazni a klinikára és elvégeztetni a beavatkozást.

Koncerttel segít

Harmadik alkalommal szervez jótékonysági koncertet Sajószentpéteren a kislány családjának támogatására Zsíros László. Ezúttal Bunyós Pityu lesz a sztárvendég – fogalmazott a szervező, hozzátette, korábban más gyűjtések mellé is odaállt, a zenésztársak segítségével.

Érintettként, személyes motivációja miatt a beteg gyerekek ügye különösen fontos számára. A koncert július 31-én 18 órától lesz a Sajószentpéteri Művelődési Központban. A belépés díjtalan, az adományokat a helyszínen elhelyezett gyűjtőládába várják vagy számlaszámra lehet utalni Noémi családjának.

(A borítóképen: Noémi – az ő gyógyulásáért szól majd a zene július 31-én Sajószentpéteren)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában