sport

2020.07.14. 13:30

A bob és az atlétika

Nagy népszerűségnek örvend a honi atlétikai élet egyik legszínesebb egyénisége.

Kolodzey Tamás

Fotó: Róth Tamás

Budapest. A mondás szerint az alma nem esik messze a fájától: a néhai Gyulai István televízióriporter, majd a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkárának egyik fia, Márton is édesapja nyomdokaiba lépett és szépen halad előre a sportág ranglétráján.

Rendkívül sokoldalú

Gyulai Márton sikeres bobversenyző volt, szerepelt a 2002-es, egyesült államokbeli Salt Lake Cityben rendezett téli olimpián, továbbá indult a 2006-os, olaszországi Torinóban tartott játékokon is. Hosszú ideje vesz részt a Magyar Atlétikai Szövetség – amelynek első számú vezetője a testvére, Miklós – elnökségének munkájában, jelenleg a 2023-as, Budapesten sorra kerülő világbajnokság ügyvezetői feladatait látja el.

Az eseményre a fővárosban negyvenezer néző befogadására alkalmas stadiont építenek, a komplexumot a vb után azonban tizenötezresre csökkentik.

A népszerű, több nyelvet folyékonyan beszélő hazai sportvezető a diplomáciában is megállja a helyét: a Prágában tavaly tartott tisztújító kongresszuson az Európai Atlétikai Szövetség Tanácsának tagja lett, a kandidálók közül senki sem kapott több szavazatot Gyulai Mártonnál, akit édesapjához hasonlóan munkamániásként tartanak számon. Újjáválasztása utáni mandátuma még három esztendőre szól.

( A borítóképen: Gyulai Márton a Magyar Olimpiai Bizottság napokban megtartott közgyűlésén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában