2020.06.22. 09:30
Levendulás kedvenceink
Hétvégén citromos-levendulás vajas süteményt készítettem, ami igazi nyári ínyencségnek számít.
Forrás: Shutterstock/illusztráció
Persze télen is elkészíthetjük – mivel a gyógynövényboltokban könnyedén beszerezhetünk szárított levendulát –, ha szeretnénk egy kicsit felidézni a nyár hangulatát. Igazi rendhagyó édesség. Könnyű, nem túl édes és éppolyan tökéletes a vasárnap délutáni teázáshoz, mint esküvői vendégvárónak.
Trükkök recepttel
Szükségünk lesz 15 dekagramm porcukorra, 15 dekagramm szoba-hőmérsékletű sózott vajra, 1 darab nagy tojásra, 1 citrom reszelt héjára, 25 dekagramm lisztre, 1 teáskanál sütőporra, 1 teáskanál ehető szárított levendulára és csipetnyi sóra.
Keverjük simára a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojást, a citromhéjat, és keverjük tovább. Amikor összeállt, tegyük bele a lisztet, a sütőport, a sót és a szárított levendulát. Tekerjük fóliába a tésztát, és tegyük félórára a hűtőbe, majd nyújtsuk ki és vágjuk a kívánt formára. Előmelegített sütőben süssük, és akkor vegyük ki a sütiket, amikor a szélük aranybarnára pirul.
(A borítóképen: Gyorsan elkészíthető)