Ízvilág

2020.06.22. 09:30

Levendulás kedvenceink

Hétvégén citromos-levendulás vajas süteményt készítettem, ami igazi nyári ínyenc­ségnek számít.

Novák Krisztina

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Persze télen is elkészíthetjük – mivel a gyógynövényboltokban könnyedén beszerezhetünk szárított levendulát –, ha szeretnénk egy kicsit felidézni a nyár hangulatát. Igazi rendhagyó édesség. Könnyű, nem túl édes és éppolyan tökéletes a vasárnap délutáni teázáshoz, mint esküvői vendégvárónak.

Trükkök recepttel

Szükségünk lesz 15 deka­gramm porcukorra, 15 deka­gramm szoba-hőmérsékletű sózott vajra, 1 darab nagy tojásra, 1 citrom reszelt héjára, 25 dekagramm lisztre, 1 teáskanál sütőporra, 1 teáskanál ehető szárított levendulára és csipetnyi sóra.

Keverjük simára a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojást, a citromhéjat, és keverjük tovább. Amikor összeállt, tegyük bele a lisztet, a sütőport, a sót és a szárított levendulát. Tekerjük fóliába a tésztát, és tegyük félórára a hűtőbe, majd nyújtsuk ki és vágjuk a kívánt formára. Előmelegített sütőben süssük, és akkor vegyük ki a sütiket, amikor a szélük aranybarnára pirul.

(A borítóképen: Gyorsan elkészíthető)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában