iskolai projekt

2020.06.07. 15:00

Kis korukban kezdik a környezettudatos életmódot

Az iskolások környezettudatos szemléletformálását segítik a fenntarthatóság témában kiírt pályázatok.

Detzky Anna

Forrás: MI6

Alsós, felsős és középiskolás diákok számára hirdet országos pályázatokat a Magyar Innováció és Hatékonyság (MI6) Nonprofit Kft., Virtuális Erőmű Program Korosztályokon Keresztül a Klíma­védelemért című új iskolai projektje keretében. Emellett regisztrációval ingyenesen elérhető, az oktatási hivatal által jóváhagyott digitális fenntarthatósági tananyagokat is közrebocsát. A pályázati kiírások feltételei az mi6.hu/verseny honlapon szerepelnek részletesen, amelyekre 1–12. osztályos gyerekektől víz vonatkozású, fenntarthatósági témájú rajz, fotó, novella és akcióterv benyújtását várják június 30-ig, a [email protected] e-mail-címre, az Energiahatékonyság Face­book-oldalára Messengeren vagy SMS-ben, illetve Viberen a 06-30-896-5651-es telefonszámon keresztül.

Pótolhatatlan érték

– Tíz éve foglalkozik fenntarthatósági témákkal, energiahatékonysággal, klímavédelemmel a Magyar Innováció és Hatékonyság (MI6) Nonprofit Kft., amelynek dr. Molnár Ferenc a tulajdonosa. Tevékenységünk nagyon fontos szelete a fiatalok szemléletformálása – mondta Oletics Zoltán vezető szakértő. – Ahhoz, hogy készségszinten kialakuljon a klímatudatosság egy ember életében, még kis korban kell elkezdeni az erre való nevelést. Minden évben rendezünk más-más témában egy fenntarthatósági versenyt általános és középiskolások számára, esetenként teljes osztályok is pályázhatnak. Idén a vízre esett a választásunk. A feladat az, hogy a gyerekek bemutassák, miért fontos a fenntartható vízgazdálkodás és hogyan legyünk felelős fogyasztók.

(A borítóképen:Gyerekek az MI6 demonstrációs épületében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában