Közösség

2020.05.04. 08:30

Videó: Mazsorett módra

Több százan látták a botforgatók filmjeit a Miskolci Kulturális Központ Facebook-oldalán.

Nyikes Zita

Vannak botforgatások, amelyek minden körülmények között mennek. De leginkább ott, ahol van hely a magasba dobáshoz.

„Reméljük, hogy hamarosan újra forognak a botok az ifiházban, és ezért indítottuk el az »Egyenként, de mégis együtt« felhívásunkat a nívódíjas mazsorettcsoportjaink tagjai felé” – mondja Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője. „Összesen mintegy 120 gyermek vesz részt a mazsorettcsoportok munkájában, és tudjuk, hogy mindenkinek hiányzik a heti két edzés. Ezért játékra invitáltuk őket. Ági néni és Ildi néni indította el a botokat.”

Szép ruhák, jó társaság

A kicsi, kadet és junior mazsorettek pedig egy-egy 15–20 másodperces felvételt készítettek magukról, amelyet aztán a kulturális központ technikusai vágtak össze, és választottak zenei aláfestést.

Bodnár Anna és Bodnár Sára ötödik éve tagjai a mazsorettcsoportnak. A tízéves ikerpár is szerepel a felvételen.

„Kapod a botot, és képzeletben úgy dobod el, hogy a másik elkapja. Közben pedig forgatásokat kell csinálni” – mesélik az élményeket. – „Azt a forgatást választottuk, ami jól megy. Nekünk azért könnyű volt, mert egymásnak adtuk tovább a botot.”

De előtte kitalálták a minikoreográfiát, és összeállították a lépéseket is. A lényeg az volt, hogy folyamatosan forogjon és gördüljön a bot.

A mazsorettélet nem csak a botról szól. Még ha ez a kis videókban nem is látszik, mert mindenki gyakorlóruhában szerepel a felvételeken.

„Szépek a ruhák, jó a zene, a társaság is jó” – mondják a lányok az előnyöket, és hamar kiderül, hogy hiányoznak a többiek és a tanár nénik is, akik az edzéseken odalépnek és kijavítják, segítik a mozdulatokat. És hiányoznak a versenyek, mert azoknak most lett volna a szezonja.

Anna és Sára természetesen megnézte a többiek produkcióit is. Hozzáteszik, hogy látták, mások is inkább az udvaron vették fel a miniprodukciót, mert ott lehet igazán magasra dobni a botot, és forgatni, hogy igazán jól forogjon.

(A borítóképen: Bodnár Anna és Bodnár Sára mutatványa| Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában