utazás

2020.05.30. 07:00

Mire figyeljünk oda szállásfoglaláskor?

A járványhelyzetben kiszabott korlátozások enyhítése után sok témában felmerül a kérdés: csináljuk, vagy ne?

Apagyi Beáta

Hámori tó, Palotaszálló

Fotó: Vajda János

Az utazásokkal kapcsolatban sincs ez másképp. Bár külföldre még jelentős mennyiségű szabály betartásával lehetséges utazni, addig belföldön lassan megindul az élet a turizmus szempontjából is. A Magyar Turisztikai Ügynökség készített egy kézikönyvet a szálláshelyek és vendéglátóipari egységek számára. Ebben olyan ajánlásokat találhatnak a témában érintettek, amelyeket fontos betartaniuk a vendégeik és a dolgozóik védelmében.

Betartandó szabályok

A zsúfoltság elkerülésének érdekében korlátozni kell a vendégszámot, tágasabb elhelyezést kell biztosítani az éttermekben, wellnesshelyiségekben. A közösségi tereken fertőtlenítőállomásokat kell elhelyezni. A szálláshelyek munkatársainak szájmaszkot és gumikesztyűt kell viselniük, és szigorított takarítási protokollt kell alkalmazniuk. A beltéri medencék, szaunák és egyéb wellness-szolgáltatások nyitására és biztonságos üzemeltetésére vonatkozó előírásokat és hatósági javaslatokat folyamatosan szükséges követni, és azoknak megfelelően lehet alakítani a szolgáltatások elérhetőségét.

Odafigyelés és tájékozódás

Ezek mellett a vendégek részéről is fontos a maximális odafigyelés és tájékozódás. A Lillafüreden található Hunguest Hotel Palota közleményében arra kéri a vendégeit, hogy csak és kizárólag akkor keressék fel a szállót, ha maximálisan egészségesnek érzik magukat. Amennyiben tehetik, tömegközlekedés helyett saját személygépkocsikkal érkezzenek. Figyelmükbe ajánlják az online check-in szolgáltatást, amelyhez az adatokat már otthonról is megadhatják. Valamint javasolják a fertőtlenítőállomások használatát, szájmaszk viselését és az előírt távolság megtartását. Hisznek vendégeik együttműködésében és abban, hogy rövid időn belül minden visszaállhat a jól megszokott kerékvágásba.

Dr. Barkócziné Kertész Kata, a City Hotel Miskolc vezetője elmondása alapján még nem lehet érezni a hosszú hétvége szelét, ami a foglalásokat illeti. Véleménye szerint azok a szállodák vannak előnyben, ahol lehetőség van különböző wellness-szolgáltatásokat is igénybe venni.

„Egyelőre a hétköznapok telítettebbek az üzleti utak miatt, de talán júniustól a hétvégék iránt is fognak érdeklődni a vendégek. Ennek szorgalmazására különböző kedvező csomagajánlatokat állítunk össze, amikbe próbáljuk bevonni a megyeszékhely nevezetességeit is” – mondta.

(A borítóképen: A lillafüredi Palotaszálló)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában