Multimédia

2020.05.28. 18:30

Hasznos dolog nyárra: gyerekvédelem mobillal

Nyáron különösen nagy segítség lehet a digitális szülői felügyelet applikáció.

Detzky Anna

Különösen kamaszkorú gyermekeknél lehet szükség rá, hogy a szülők távollétében is kontrollálható legyen a csemeték virtuális térben töltött ideje és tevékenysége. A Family Link egy olyan ingyenes alkalmazás, amelynek segítségével digitális alapelveket állíthatunk be a fiatalok számára az online tanuláshoz és játékhoz. Pedagógusok által javasolt ajánlásokat is tartalmaz a program. A szülők iOS 9 vagy újabb rendszerű iPhone-on, KitKat (4.4) és frissebb verziójú Android-eszközökön futtathatják a Family Link alkalmazást. A tizenévesek szintén újabb verziójú eszközön Android 7.0 (Nougat)-on használhatják.

Kontrollálja a letöltést

A szoftver folyamatosan monitorozza, hogy a gyermek milyen tevékenységeket végez az interneten az okostelefonjával, de a beszélgetéseibe nem lát bele. Értesítéseket küld a felnőtt mobiljára, ha a serdülő valamit le szeretne tölteni a Google Play Áruházból. Ezeket a szülő engedélyezheti, vagy letilthatja, sőt az alkalmazásokon belüli vásárlásokat is kezelheti. Távolról hozzáfér az egyes applikációkhoz, a letiltáson kívül, akár telepíthet is olyanokat a gyermek telefonjára, amelyek hasznosak. A családi csoportba egyidejűleg mindkét szülő beállítható.

Helyet és időt ellenőriz

A program tevékenységjelentéseket készít, amelyek alapján nyomon követhetők a fiatal online szokásai és hogy mennyi időt tölt kedvenc alkalmazásaival. A Google-ön és a YouTube-on szűrőket állíthatunk be, hogy semmiképpen ne tévedhessen felnőtt tartalomra. A Family Link segítségével időkorlátokat szabhatunk azzal kapcsolatban, hogy meddig lehet a képernyő előtt és még alvásidőt is beállíthatunk. Ha ezt mégis túllépné, akkor távolról megadott időpontig akár a telefonját is zárolhatjuk. A GPS helyadatok is lekérhetők a telefonon, így egészen addig, amíg magánál hordja az okostelefonját, megtudhatjuk, hogy fiunk, vagy lányunk éppen merre jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában