mozogjunk!

2020.05.29. 16:00

A túrázásból lehet a legújabb Pokémon GO?

Gyűjthető kártyákkal és teljesítményekkel ösztönöz mozgásra a Sportélet Egyesület.

Bájer Máté

Forrás: ÉM

A mozgás népszerűsítése a cél: harminc teljesíthető túravonalat jelöltek ki a városban és környékén, de számos más vidékre is elkalauzolja a túrázókat a sportelet.hu. Főként gyalogos és kerékpáros célokat kaphatunk a weblapra látogatva, de a jövőben terveznek városi túrákat görkorcsolyára és rollerre hangolva is.

– A túrák nehézsége után pontszámokat adunk, ezeket az adott távolságból, emelkedésből és süllyedésből számítjuk ki – meséli Nagy Attila, az egyesület vezetője. – Karrierszerűen lehet gyűjteni a pontokat, ezeket jelvényekkel társítjuk: megszabtuk, hogy melyik jelvény eléréséhez mennyi pontot kell gyűjteni. Vannak tematikus jelvényeink is, mint például a várjelvény: ezt csak olyan útvonalakkal tudjuk gyűjteni, ami érint várat.

A kollekciógyűjtés élményével is mozgásra motiválják az embereket.

– Minden túrához adunk egy bankkártyaméretű plasztikkártyát, aminek a hátulján egy adott régió térképe van: ezeket össze lehet rakni egy komplett térképpé. Ha ezt kirakjuk magunk elé, láthatóvá válik, hogy az ország melyik részét jártuk már be. B.-A.-Z. megyét már majdnem teljesen lefedtük. Főleg Kazincbarcika környékén van nagyon sok útvonal: hatvan túrát tervezünk, amiből 10-et már megcsináltunk – közbejött a koronavírus. Szombaton indulunk újra, akkor lesz a 11. esemény.

A weblapon önállóan is lehet szemezni a túrák közül, így is elérhető a teljesítmény: csupán két fényképet kell feltölteni az oldalra, vagy megosztani egy útvonal­mérő alkalmazás adatait a megtett túráról.

(A borítóképen: Ezt a jelvényt is megszerezhették a túrázók)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában