Horgászat

2020.04.07. 08:00

Még pandémia idején is lehet élet a vízpartokon

A koronavírus okozta járványhelyzet a tavak környékét is érinti.

Bájer Máté

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Bár sokan úgy gondolják, hogy a kijárási korlátozás a horgászatra nem vonatkozik, bizonyos mértékű szabályozást azonban itt is magával vont a járványhelyzet. A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) a közelmúltban – a pandémiás helyzet miatt – hirdetményt tett közzé. Ebben leírják, hogy milyen feltételek mellett horgászhatnak az emberek, valamint milyen viselkedést várnak a partra látogatóktól.

E szerint például a sporthorgászat egyéni szabadidős tevékenység formájában lehetséges csak, ez alól csupán az ugyanazon háztartásban élők képeznek kivételt. A veszélyhelyzet miatt a horgászversenysport rendezvényeinek és minden egyéb horgászattal kapcsolatos eseménynek a megtartása tilos. A szakboltokat is kizárólag a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett látogathatják a vásárlók. A szükséges okmányok, engedélyek helyszíni, boltokban, irodákban történő kiváltása szintén csak a vonatkozó járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett lehetséges. A szövetségnél az online vásárlás lehetőségét továbbra is biztosítják, így az interneten keresztül is kiválthatjuk a szükséges papírokat.

Csak szabályosan

A Mohosz azt ajánlja a 65. év feletti horgászoknak, hogy a kijárási korlátozás fennállása alatt ne kockáztassanak, és maradjanak inkább otthon. Kérik, hogy a vízparton, egyegy horgászhelyen azok a személyek, akik nem ugyanazon háztartásban élnek az 5 méteres távolságot minden irányban tartsák egymástól. A halőrök kötelesek feljelenteni a kijárási korlátozás rendelkezéseinek megszegőit a hatóság felé, valamint – ha valaki nem tartja be a fenti előírásokat – az ellenőr a horgászat beszüntetését is kezdeményezheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában