Segítséget kérnek

2020.03.04. 20:00

Göncön Belláért aggódnak

A kislány alig múlt kétéves, de már számtalan betegséggel kellett megküzdenie.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk fotója

Egy beteg kislány érdekében buzdítanak össze­fogásra gönci fiatalok. Ők egyébként a város roma nemzetiségi önkormányzatának tagjai, de ezúttal magán­emberként kérik a Göncön és környékén élők segítségét. Vadászi Norbert, az összefogás egyik kezdeményezője jelezte, egy két és fél éves kislány, Szendrei Bella Léna gyógykezeléséhez szeretnének anyagi támogatást nyújtani, hiszen a kislány több súlyos betegséggel küzd, és már eddig is rengeteg időt töltött kórházban.

Március 7-én délután 5 órakor jótékonysági estet rendeznek Göncön, a diákotthon ebédlőjében. Nem mulatságról van szó, hanem olyan estről, aminek legfőbb célja, hogy a kislánynak segítsenek.

Bajok sokasága

Vadászi Norbert elmondta: Bella 2017 júliusában született Miskolcon. Már a születésekor egy diónyi dudort vettek észre a bal oldalán. Kiderült, hogy sérve van. De aztán más betegségek és eltérések is jelentkeztek nála, így folyamatosan vizsgálatokra és kezelésekre kellett őt vinni Miskolcra: gasztroenterológiára, ideg­gyógyászatra, ortopédiára, nefrológiára és gyógytornára. Amikor Bella kétéves lett, az édesanyja úgy döntött, Debrecenben folytatja tovább kislánya gyógykezeltetését. Jelenleg is oda járnak nefrológiára, mert a kislánynak csak egy veséje van. A genetikus megállapította, hogy Poland-szindrómában szenved. Ez a betegség azzal is jár, hogy a szíve elől hiányzik 2-3 sor borda, így ott semmi nem védi a létfontosságú szervét. Ha ott véletlenül megüti a mellkasát, annak komoly következményei lehetnek. Bellának ortopédiai kezelésre is járnia kell, mert olyan szintű gerincferdülése van, hogy 13 éves koráig minden évben meg kell műteni. Ráadásul a kislánynak az immunrendszere is gyenge, így mindenféle betegséget elkap, ami miatt megint csak hosszú napokat tölt kórházban.

Vadászi Norbert hangsúlyozta: a család kéri minden jóérzésű ember segítségét, mert a szülőknek rendkívül megterhelő anyagilag, hogy kislányukat folyamatosan kezelésekre kell vinni.

Összefogással

– Aki tud és módjában áll, még ha csak csekély összeggel is, kérjük, segítsen! Számtalanszor megmutattuk már, mire vagyunk képesek együttes erővel, ne legyen ez most se másképp. Segítsünk Bella Lénának, hogy ő is teljes életet élhessen – szól Vadászi Norbert felhívása. A kislány javára olvasóink is felajánlhatnak összeget.

Az édesanya telefonszáma: 06-30/780-73-47.

(A borítóképen Bella és segítői: balról Vadászi Norbert, Molnár Julianna ás Horváth Ottó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában