Rockláng klub

2020.03.10. 15:00

Családias hangulatú nosztalgiázás

Két és fél óra kötetlen beszélgetés a rock jegyében: ez volt a Rockláng Klub pénteken a miskolci Ifiházban.

Bukovenszki-Nagy Eszter

A Kapuzörgetők szervezésében immáron tizenkettedszer várta a rockzene iránt érdeklődőket a Rockláng Klub. A Rockinform magazin egykori munkatársai meséltek, a közönség is bekapcsolódott, feltehették a kérdéseiket. Akik pedig válaszoltak: Hímer Bertalan Paya, Perényi Dénes, Simkó Péter, Horváth Tibor és Mocsári László.

Korabeli Rockinform szerkesztőség |Fotó: Hímer Bertalan Paya fotója

Mindenki nagyon jól érezte magát, remek kis nosztalgiázás volt az újság 18 évéről. Jólesett felidézni a régi időket – kezdte az élménybeszámolót Paya. – Ráadásul Mocsival (Mocsári László) a helyszínen jöttünk rá, hogy 30 éve együtt kezdtünk dolgozni, valami ifiházas koncert kapcsán. Ott bogoztuk ki ezt a sztorit is. Emlékszem, hogy láttam Lacit fotózni egy koncerten, és nekem a cikkem mellé kellett fotó. Akkor már pár hónapja külsősként írtam a Déli Hírlapnak, úgyhogy szóltam neki, hogy kellenének majd a képei. Mocsi akkor 18-20 éves lehetett, és nagyon megörült.

Ekkoriban a Délinek és az Északnak dolgoztunk, utána 1992-ben indítottam a Rockinformot, Laci pedig természetesen az egyik alap fotósunk volt a 18 év alatt. Régi koncertfotókat, szerkesztőségi életképeket is összeszedtünk erre az eseményre, azokat kivetítettük, úgyhogy képes beszámoló is volt. Szó esett a lapalapításról, külföldi és hazai koncertekről, nevezetesebb interjúkról, és persze jó pár poénos dologról, amit átéltünk. Két és fél órát dumáltunk, egy-egy felemlegetett zenét meg is hallgattunk. Volt miről beszélni, hiszen megannyi dolog történt a 18 év alatt, örülünk, hogy összejöhetett ez az este – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában