Humorral könnyebb

2020.03.25. 16:30

Bertuska nénivel jóval könnyebb a vírus ellen

Az Árvai testvérek próbálják ezt az időszakot vidáman átvészelni.

Forrás: Olvasónk fotója

„Hárman vagyunk tesók. Amikor tehetjük, együtt sütünk-főzünk hétvégenként a barátainkkal. Ilyenkor muzsikálunk, poénkodunk. Most csak az éterben találkozunk. Vigyázunk egymásra. De nem gubózhatunk be”, írja a Facebookon Árvai Ildikó, az Ildi Rider zenekar énekese. Először csak privát üzenetben ment a nevettetés, majd megszületett a Bertuska néni kalandjai YouTube-csatorna. „Nevessetek velünk. A nevetés immunerősítő”, olvasható még az oldalon, és egyre többen fogadják meg a tanácsot, Bertuska néni (Árvai László) kalandjaira napról napra többen iratkoznak fel. Ma már párbeszéd folyik, hiszen testvére, a gitáros-énekes Sityu (Árvai István) Irénke néni bőrében válaszolgat Bertuskának.

Kezdtek magukba fordulni

– A mi családunkba nem kell tálcán hozni a hülyeséget – mondta Árvai László. – Amint megjelent a koronavírus, láttam, hogy mindenki kezd magába fordulni. Ekkor gondoltam, hogy feldobom egy kicsit a hangulatot. Régen is használtuk már a Messenger alkalmazást, elkezdtem próbálgatni, találtam régi szemüveget, sálat kötöttem a fejemre, felmondtam és elküldtem a szöveget.

A család fetrengett a röhögéstől. Később jött a folytatás. Laci meséli, azt akarta, hogy szerethető személyiség legyen Bertuska, hiszen ahogy mindenkinek, nekik is van a családjukban hasonló idősebb hölgy. Aki először felelőtlenül viselkedik, kimegy az utcára, de aztán már nem.

Egyre több követő

– Kezdett bennem egyfajta személyes felelősség is előjönni, hogy ha burkoltan is, de utaljak rá, hogy emberek, vigyázzatok magatokra – mondja Laci. Majd hozzáfűzi, a húga és a sógora, Ladó (Ladocsi Gábor, aki szintén zenész – a szerk.) vetette fel először, hogy osszák meg a Facebookon, majd a YouTube­-csatornán a videókat.

Egyre nő a követők száma. Ildi és Ladó lettek a háttér­stáb, sőt rávették az Árvai tesók báty­ját, Sityut is a válaszadásra, így alakult ki a párbeszéd két idős hölgy között.

– Úgy tervezzük, addig folytatjuk, amíg le nem cseng a járvány. Kezdem megszeretni Bertuska nénit. Most már azt vallom: próbáljuk meg ezt az időszakot vidáman átvészelni.

(A borítóképen: Az Árvai testvérek balról: László, Ildi és Sityu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában