Szabadidő

2020.02.10. 08:30

Vasútmodell és makett börze volt Miskolcon

A kész daraboktól a saját kezűleg összeállítható megoldásokig terjedt a skála.

Pap Gyula

Fotó: Vajda János

A Miskolci Vasútmodellezők Egyesülete és a Vörösmarty Művelődési Ház szervezésében vasútmodell és makett börzét tartottak vasárnap az intézményben.

Minden hónap második hétvégéjén tartunk börzét – tájékoztatott Bikki Attila főszervező. – Egyesületük tagjai természetesen gyakrabban találkoznak a Gömöri pályaudvarnál lévő klubhelyiségükben, de interneten is tartják a kapcsolatot, cserélik egymás között a legfrissebb információkat.

Jelenleg mintegy 17 állandó tagja van az egyesületnek, akik közül van, aki a makettezéssel, van, aki a modellezéssel foglalkozik és természetesen akad, aki mindkettőt műveli. Meglátása szerint egyre nő az érdeklődés a téma iránt, ez a látogatók számában is lemérhető. Van, aki már egészen fiatal korában érdeklődik a vasút titkai iránt.

Miskolc jó piac

Vincze Ottó Egerből érkezett, különféle vasútmodelleket hozott. Elmondta, régiségvásárokon és egyéb bemutatókon vonultatja fel készletét és a miskolci lehetőségeket jónak tartja – különösen az egrihez képest. Ő hagyatékokból szerzi be a modelleket, amelyeket sok esetben tisztogatni, renoválni kell, hiszen igazából a működőképes darabokra van kereslet. Az árskála rendkívül széles, egy Piko kezdőszetre szert lehet tenni 25-30 ezer forintért, de egy digitális szett ára meghaladhatja a 200 ezret is. A típus választék is bő G-s Piko vasúttól a VMC újdonságokig sokféle kialakítás fellelhető. Ugyanígy a makettek típusai is sokfélék, a kész daraboktól a saját kezűleg összeállítható megoldásokig terjed a skála – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában