magyar rejtvényfejtők napja

2020.02.17. 18:30

Párban és egyénileg fejtették a rejtvényeket

Több rejtvénytípusban mérték össze tudásukat a rejtvényfejtés szerelmesei Kazincbarcikán.

Horváth Imre

Fotó: Bujdos Tibor

Már hatvanhárom éve, hogy megjelent az első száma a Füles magazinnak, és erre a dátumra emlékezve lett a magyar rejtvényfejtők napja február 3-a.

Harmadszor

Rejtvényfejtő versenyt ennek a napnak az alkalmából rendeztek szombaton Kazincbarcikán a Mezey István Művészeti Központban az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Barcika Art Kft. szervezésében.

A harmadik alkalommal meghirdetett megmérettetés megnyitóján Klimon István alpolgármester és Pelle Anna, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetője mondott köszöntőt. A versenyen tizenhárom páros és tizenkét egyéni versenyző nevezett, akik több rejtvénykategóriában mérték össze tudásukat, a feladatlapok megoldására két óra állt rendelkezésre.

A délutánra áthúzódó eredményhirdetésből kiderült, kik végeztek az első helyeken.

Eredményesen

Egyéniben Székely Szabolcs lett az első 1272 ponttal, második Braun Gábor 1266-tal, míg a harmadik 1256 pontos teljesítményével Urbán Zoltánné. Párosban az élen 1293 ponttal Ölveczki Georgina és Smolnicki Beáta végzett, második lett 1289 ponttal Ragulszki Gyuláné és Kiss Lászlóné kettőse, a harmadik helyen pedig Kalanovics Evelin és Kalanovics Zoltán végzett, 1280 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában