Ünnepelt

2020.02.27. 16:45

Nem „gyüttment”, hanem megdicsőült közgazdász

98. születésnapján köszöntötték dr. Kopátsy Sándort.

Fotó: Kozma István

Közgazdaság-tudományok doktora, címzetes egyetemi tanár, 30 könyv és számtalan publikáció szerzője; dr. Kopátsy Sándornak azonban nem csak a múltbeli eredményei érdemelnek figyelmet. A 98 éves közgazdász mai napig aktív: blogjában osztja meg gondolatait.

- Egy olyan szakembert köszönthetünk, aki az 50-es évektől meghatározó alakja a magyar gazdaság- és társadalompolitikának – idézte dr. Kopátsy Sándor munkásságát Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke. – Mellesleg ő volt a legidősebb közalkalmazott: 90 éves kora táján még tanácsokat adott az akkori nemzetgazdasági miniszternek, Matolcsy Györgynek.

Dr. Kopátsy Sándort számos szakmai és magánéleti szál köti Miskolchoz. Második Felesége a város egykori, nagy tiszteletnek örvendő polgármesterének, országgyűlési képviselőjének unokája, Szentpáli Ágnes volt.

 

„Ha dolgozom, élek”

Dr. Kopátsy Sándort és Szentpály Ágnest a BOKIK 2002-ben tiszteletbeli tagjává választotta. A 98 éves szakember erről így vallott: „Hálás vagyok a kamarának azért is, mert tiszteletbeli tagjává fogadott, és így vénségemre megbecsült polgára lehetek Miskolcnak, nem pedig egy gyüttment.”

A BOKIK székházban csütörtökön tartott születésnapi köszöntőn barátai és kollégái körében ünnepelhetett az idős közgazdász: Tiszteletére a Szentpáli diákjai verses zenés műsorral készültek.

- Öregszem, nehéz már egyedül élni, de ha meg akarok írni még egy jó könyvet, akkor élnem kell – fogalmazott Dr. Kopátsy Sándor, aki az utóbbi húsz év tapasztalatait készül lapra vetni. – Ha dolgozom, élek – foglalta össze hitvallását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában