Koncert

2020.02.28. 18:00

A cancúni színpadon

Mexikóban is nagy sikert aratott a miskolci veterán rocker koncertje.

Horváth Imre

Mexikóba, azon belül is főként Cancún városába utazott decemberben Völgyi Béla a párjával. Bécó már évek óta készült az útra, ugyanis mindkét lánya a dél-amerikai országban él, ott mentek férjhez és alapítottak családot. Egyikük a közelmúltban járt Magyarországon, másikuk viszont meghívta az édesapját oda.

Nagyon jó volt a hangulat

A mexikói városban van egy közkedvelt, rockzenét játszó szórakozóhely, a Route 666 Bikers Bar, amelyben minden este élő zenével várják a szórakozni vágyókat. A városban élő magyarok pedig megkeresték a hely tulajdonosát, javasolva, hogy Bécónak biztosítson fellépési lehetőséget, aki látva az itthoni fellépésekről készül videókat, azonnal rábólintott a dologra.

– Nagyon jó mexikói rockzenekarok vannak, akik itt szoktak koncertet adni, így nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor szóltak, hogy én is felléphetek ott. Elvittem magammal a fuvolámat is, és egy bulis összeállítással készültem. Tele volt a hely, felerészben helyi magyarokkal, felerészben mexikóiakkal – meséli az élményeiről. A helyiek először kurtán méregették a beállásnál, de annak ellenére, hogy nem értették a magyar szövegeket, már a harmadik dal környékén lelkesen tapsoltak, majd minden interakcióban részt vettek, és a koncert után fotózkodtak is a magyar rockerrel.

– A magyarok persze velem énekelték a dalokat, nagyon jó volt a hangulat, így bár rövidebb koncertre készültem, végül 22 nótát adtam elő. Az utánam következő zenekar is gratulált, és az első dalukat nekem ajánlották. Hatalmas élmény volt, ami nagy lökést adott nekem, azóta is hatalmas energiákkal próbálok egyénileg és a Mini Art-űrrel is – mondja Völgyi Béla.

(A borítóképen: Völgyi Bécó a mexikói színpadon | Fotó: ÉM-Archívum)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában