Anno 1990-ben írtuk

2020.01.30. 07:30

Nem tehetnek mást, most árat emelnek ők is

Kellemetlen hírrel kereste meg az Észak-Magyarország szerkesztőségét a Borsod Megyei Fodrászszövetkezet elnöke, Kovács György – írta az Észak 1990-ben.

Fodrászmestermunka – a jó teljesítménynek ára van

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Bármennyire is nem örülnek neki, február 1-étől átlagosan 15 százalékkal emelik a fodrászati és a kozmetikai szolgáltatások árát. Az árváltozást hozó hírt az Észak-Magyarország 1990. január 31-én közölte a lap olvasótáborával.

Fizetésemelés nélkül

A fodrászok és kozmetikusok már a múlt év elején is drágábban álltak rendelkezésre. A megyei szövetkezet amíg tudta, halogatta az áremelést, így ezt csak a múlt év második felében lépték meg. Addigra többszörösére emelkedett a vállalatok számára a víz- és csatornadíj. Ez utóbbi ismét emelkedhet.

A fodrászokat alapanyagokkal ellátó cég húszszázalékos áremelést jelentett be. Az áram sem lesz olcsóbb. Sőt. Emelkedik a helyiségek bérleti díja – nem tehetnek mást a fodrászok sem, hozzányúlnak az árakhoz.

Kérdés, jobban járnak-e maguk a fodrászok.

A válasz: nem. A szövetkezet elnöke elmondta, ez nem jelent egyben fizetésemelést a fodrászoknak, kozmetikusoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában