Anno 1970-ben írtuk

2020.01.24. 07:30

Előregyártott fürdőszobák

Kétezer darab készül ezekből az év végéig Alsózsolcán.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Több éve kísérleteznek a komplett, előregyártott, az építkezés színhelyén beemelhető fürdőszoba-térelemek gyártásával a Borsod megyei Állami Építőipari Vállalat szakemberei.

A kísérletek befejeződtek, és a hónap végén már megkezdődik a szériagyártás – az úgynevezett egy- és kétcellás fürdőszobákból az év végéig mintegy kétezer darab készül Alsózsolcán.

Egyben viszik a helyszínre

A fürdőkádat, csempézett falakat, villanyvilágítást, lámpatesteket, műanyag borítású padlót, piperepolcot, tükröt és toalettet magukban foglaló egységeket ajtókerettel, zárt ajtóval ellátva, különleges szállítókocsikkal viszik a helyszínre. Az építkezésen már csak helyükre kell emelni. A villanyvilágítást, távfűtést és melegvíz-szolgáltató vezetékeket beemelés után a központi rendszerrel összekapcsolják. A négy centiméter falvastagságú térelemek súlya alig haladja meg a négy tonnát – részletezi 1970. január 21-i számában az Észak-Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában