Gyász

2020.01.11. 18:30

Elment az írógépművész

Távozott a sokak által szeretett művész.

Velok István

Forrás: ÉM

Életének 73. évében elhunyt Velok István írógépművész. Csecsemőkorában agyhártyagyulladást kapott. Ezáltal maradandó betegségben szenvedett és élte le az életét. Súlyos mozgásszervi betegsége miatt teljesen mozgássérült lett. Intézetekben, kórházakban nőtt fel. Ott iskoláztatták, gondozták, ápolták, foglalkoztak vele. Mivel kezeit nem tudta használni, így írógéppel írogatta a leckéjét és terveit is. Tanulmányait szorgalmasan letette és jelesre végezte.

Már gyermekkorában mutatkozott tehetsége. Jó felfogóképességgel rendelkezett. Ezzel a tulajdonságaival és akaraterejével nem hagyta el magát. Idők múltán saját akaratával, bámulatos, türelmes munkáival megvalósította egyedi alkotását. Írógépével, vagyis betűkkel, jelekkel, számokkal képeket készített, és rajzolt vele. Hosszú idő elteltével kikopogtatta azt, amin dolgozott. Minden előrajzolás nélkül készítette el műveit. Érdekes technikájával térhatást, árnyékolást tudott saját maga kidolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában