Anno 1999-ben írtuk

2019.12.19. 07:30

Plázát nyitnak Miskolcon is

Húszezer négyzetméter a kereskedelemnek és a szórakoztatásnak.

Miskolc Plaza

Fotó: Vajda János

A borsodi megyeszékhely is belépett azon városok sorába, amelyekben bevásárló- és szórakoztató-központot épít a Plaza Centers Hungary.

36 millió német márkába került

A már megkezdett beruházás alapkövét tegnap tették le – találjuk a beszámolót az Észak-Magyarország 1999. december 16-i számában.

A nagyméretű bevásárlóközpontok átalakítják a vásárlási szokásokat, átrajzolják a helyi kiskereskedelem térképét. A szolgáltatás és a kereskedelem fejlődése azonban olyan irányvonal, amely változó életminőséget jelez. Így a Miskolc Plaza is hatással lesz a város és környékének életére, a beruházáshoz kapcsolódó útépítési és közműfejlesztési munkák pedig előrelépést jelentenek a miskolci belváros infrastruktúrájának javításában – jelentette ki Kobold Tamás az alapkőletételt megelőző beszédében.

A beruházásról – amely elkészültével a Plaza Centers Hungary nyolcadik üzletközpontja lesz Magyarországon – Sammy S. Smucha, a cég elnöke az eseményen elmondta: a húszezer négyzetméter alapterületű Miskolc Plaza építési költsége 36 millió német márkát tesz ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában