jótékonyság

2019.12.15. 19:00

Összefogtak a tetoválók a Diósgyőri Szurkolókkal a leukémiás gyermekekért

Jótékonysági napot tartanak az Ink Progress Tattoo tetoválóművészei december 22-én, vasárnap.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Kiss Csaba

Fotó: Imre Barta

Nem ez az első alkalom, hogy a tetoválók jótékonykodnak, tavaly és tavalyelőtt a Miskolci Második Esély Alapítvánnyal karöltve a menhelyi állatoknak segítettek, melyről be is számoltunk.

Ezúttal a diósgyőri szurkolókkal közösen hoztak létre egy jótékonysági napot a GYEK leukémiás osztályának részére. A szurkolók immár negyedik éve lepik meg karácsonykor a beteg gyermekeket és a kórházat ajándékokkal. Ehhez csatlakozott Kiss Csaba és csapata, akik úgy döntöttek, hogy december 22-én a teljes bevételüket felajánlják a beteg gyermekek részére. Az akcióról kérdeztük a díjnyertes tetoválóművészt, aki nemrégiben egy németországi versenyről is első díjjal térhetett haza, amihez ezúton is gratulálunk.

– Minden évben összeülünk és kitaláljuk, hogy az adott évben kiknek a munkáját próbáljuk meg a lehetőségeinkhez mérten segíteni. Sajnos sokan rászorulnak, így nem egyszerű, hogy éppen kire essen a választás – feleli arra a kérdésre Csabi, hogy honnan ered az ötlet. – Tavaly és tavalyelőtt az állatoknak igyekeztünk segíteni, így ezúttal úgy gondoltuk, hogy ideje a beteg gyermekekért is tenni valamit. A szurkolók minden évben kihelyeznek hozzánk egy adománygyűjtő dobozt, de idén karácsonykor többet szerettünk volna nekik segíteni, hiszen nagyszerű az, amit ezekért a gyermekekért tesznek! – tette hozzá.

Kiss Csaba

Azt is szerettük volna megtudni, hogy miért fontos a csapatnak a társadalmi szerepvállalás.

– Véleményünk szerint nagyon sokan szeretnének adakozni, segíteni. Sokszor ez azért nem történik meg, mert nem igazán tudják, hogyan fogjanak hozzá. Ehhez próbálunk egy kisebb „lökést” adni. Nagyon fontos, hogy ne csak saját magunkra gondoljunk, hanem másokra is, hiszen emberek vagyunk. Segítsünk, ha tudunk és ahogy tudunk – szólt a válasz.

A walk in day keretén belül a tetováltatni és egyben segíteni vágyók kedvezményes áron, érkezési sorrendben tetováltathatnak kisebb mintákat, s ahogy az elnevezés is mutatja, az ember besétál, és rövid idő múlva egy szép mintával a bőrén távozik, miközben jótékonykodott is.

Amennyiben valaki tetováltatni nem szeretne, más módon is hozzájárulhat az akcióhoz, ugyanis a már nem használt játékokat is szívesen fogadják, valamint az adománygyűjtő dobozt is kihelyezik a tetoválószalonban a jótékonysági napon. További részleteket a szalon Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában