Karácsony

2019.12.25. 13:00

Közösen hangolódtak a karácsonyi ünnepre

Bensőséges hangulatú programmal készültek a karácsonyra.

Tajthy Ákos

Kádár-Bárczi Mária Barbara hegedül

Fotó: Ádám János

Karácsonyi ünnepséget rendeztek hétfőn délután a Napfényt az Életnek Alapítvány Baross utcai nappali melegedőjében. Az esemény elején Kádár Pál, az intézmény szociális munkása köszöntötte a megjelenteket, aki rendhagyó karácsonyi elmélkedésében a karácsony üzenetéről szólt.

– Számunkra nagyon fontosak ezek az alkalmak, hiszen ellátottjaink számára ez az egyetlen lehetőség arra, hogy közösségben, együtt ünnepeljék meg a nagyobb ünnepeinket, így a karácsonyt is. Ők itt vannak itthon, itt érzik magukat biztonságban, itt kapnak ételt, ruhát és szeretetet, és mi azért dolgozunk, hogy részesüljenek mindabban, amiben a kinti világban nem – mondta lapunknak Kádár Pál, hozzátéve, az alapítvány dolgozói ajándékcsomaggal is készültek a fedél nélkülieknek és az otthonuk lakóinak.

A programon Kádár-Bárczi Mária Barbara hegedűn adott elő több lengyel karácsonyi dalt, de az ellátottak is készültek: Treszkai Mihály az átmeneti szálló lakója Dsida Jenő, míg Orsós Gyula, a rehabilitációs otthon lakója Ady Endre egyik versét adta elő.

Végh András, a Napfényt az Életnek Alapítvány szakmai vezetője szerint az ilyen programjaik lényege a közösségépítés, hiszen intézményegységeik többnyire állandó lakókkal, ellátottakkal rendelkeznek, akik igénylik a jó társaságot és a programokat.

– Ezeken az ünnepségeken olyan bensőséges hangulatot tudunk teremteni nekik, aminek köszönhetően ők is részesülhetnek a karácsony hangulatából – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában