Ízvilág

2019.12.31. 18:00

Édességeket az asztalra

Ne gondoljuk túl, válasszuk a legegyszerűbbeket!

Forrás: Illusztráció/shutterstock

Szilveszter? Nem maradhat el az édesség sem a menüből. Persze érdemes minél egyszerűbb finomságokat készíteni, hogy maradjon idő az ünneplésre. Krémpoharak, kekszek, pudingok kombinációja, sütés nélkül elkészíthető egyszerű édességek, csak egy kis fantázia kell hozzá. Körülnéztünk a neten, s mazsoláztunk egy kicsit az ott találtakból.

Banános falatkák csokoládéban

Aki szereti az édes előételeket, finom falatkákat, annak tökéletes választás banános falatkák csokoládéban. A piskótát szinte bármelyik boltban meg lehet vásárolni, a banán pedig szintén nagyon egyszerűen beszerezhető. A csokoládés öntet pedig a hab a tortán: két piskóta közé beillesztjük a banánt, ezt mártjuk bele a csokoládéba. Leleményesebbek akár lekvárral is megkenhetik a piskótát vagy akár egy vékony réteg habos csokikrémet is rakhatnak a két piskóta és banán közé.

Sütés nélküli vaníliás süti

Hozzávalók:

Krém:

3 cs vaníliás pudingpor, de bármilyen ízű lehet, 9 dl tej, 6 evőkanál cukor

Kekszes réteg:

1,5 dl tej, egy kis üveg rumaroma, 2 teáskanál porcukor, 500 g háztartási keksz

Elkészítése:

A 1,5 dl tejet összekeverünk a porcukorral és a rumaromával. Egy jénai tálba vagy valamilyen forma aljára sorban kekszeket helyezünk és meglocsoljuk a rumos-cukros tej felével. Ezután a maradék kekszet egy külön kis tálba tesszük, és azt is beáztatjuk a maradék tejbe. A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, és még forrón a felét ráöntjük a keksszel kirakott jénai tálba. Ennek a tetejére rakjuk szépen a többi beáztatott kekszet, majd ismételten ráöntjük a maradék pudingot. Elsimítjuk a tetejét, és miután teljesen kihűlt 1-2 órára hűtőbe tesszük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában