A nemzet háziorvosa

2019.09.25. 10:00

A betegek szeretete és a hálája díjazást ér

Egy megyénkben praktizáló orvos is esélyes A nemzet háziorvosa cím elnyerésére.

Nagy-Hankó Krisztina

Dr. Kiss Lajos és Bialkó Istvánné Ilike

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Bujdos Tibor

A pályázat első szakasza lezárult. A www.evpraxisa.hu portálra beküldött ajánlások közül 281 felelt meg a pályázati kiírásnak és olvasható a honlapon. A zsűri ezekből választotta ki a versengés 10 legjobb hazai és 10 határon túli háziorvosát és munkatársát. A mozgalommá terebélyesedett pályázat elsősorban a betegek hálájára és köszönetére épült, ugyanakkor önkormányzatok, polgármesterek, idős otthonok, plébániák, civil és szakmai szervezetek ajánlásai is érkeztek nagyvárosokból és kistelepülésekről egyaránt. A határon túli ajánlók közül, Kárpátalja tett ki igazán magáért, hiszen több történet is érkezett a felhívásra. A legtöbb hazai ajánlás birtokosa egy görög származású tatai háziorvos, a legtöbb határon túli ajánlást egy badalói családorvos kapta.

Lelkiismeretesség, önzetlenség

A legidősebb ajánlott, a 85 esztendős hernádkércsi háziorvos, dr. Kiss Lajos. Ajánlója Felsődobsza polgármestere volt, aki így írt róla: „a doktor 38 éve viszi a hernádkércsi körzetközpontú háziorvosi praxist. Négy község – Hernádkércs, Felsődobsza, Nagykinizs, Szentistvánbaksa háziorvosa, Felsődobszán és Hernádkércsen naponta rendel és kézi gyógyszertárat is üzemeltet, jelenleg nyugdíjasként dolgozik. Részt vesz a községek társadalmi életében is. Felsődobszán mindenki ismeri és szereti, önzetlen munkája és mindenkori segítségnyújtása kialakította a lakosság feltétlen bizalmát”.

A végső sorrendet az internetes közönségszavazatok száma dönti majd el. Ha Ön is szeretné támogatni voksával a B.-A.-Z. megyei háziorvost, megteheti a www.evpraxisa.hu portálon, október 5-én éjfélig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában