Borsod-Abaúj-Zemplén

2019.07.26. 18:05

Nyolcvannyolc nyári recept – Díjaztuk a legjobbakat

A legjobb recepteket beküldők kreativitását és konyhai szakértelmét különböző ajándékokkal jutalmaztuk meg.

Bajer Máté

Balról: Gallóné Korompai Ágnes, Rozgonyi Renáta, Ráski Lászlóné és Toplenszki Józsefné

Fotó: Bujdos Tibor

Hatvannyolc oldalon olvashatnak nyolcvannyolc receptet azok, akik kézbe veszik legfrissebb receptmagazinunkat. A kiadvány a pályázatunkra beérkezett olvasói recepteket tartalmazza. A recepteket ez alkalommal is három megyéből (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén) válogattuk.

Csütörtökön szerkesztőségünkben tartottuk meg a verseny megyei díjkiosztóját.

Bográcsos kapros csirke

Megyénk győztese Rozgonyi Renáta lett, aki így a fődíjat is hazavitte egy 25 000 forint értékű vásárlási utalvány formájában. Renáta bográcsos kapros csirkéjének a receptje volt az, ami leginkább elnyerte a szerkesztők tetszését.

 

„Igazából már gyerek koromban is érdekelt a konyha világa. Talán tizennégy éves lehettem, amikor komolyabban elkezdtem főzni. Szeretjük a magyaros ételeket. A gomba az egyik nagy favorit. Törekszem a változatosságra, így nemcsak gáztűzhelyen, hanem bográcsban, grillen és tárcsán is gyakran készítek ételeket. Legtöbbször időjárásfüggő” – árulta el nekünk a győztes receptet beküldő hölgy, aki legtöbbször nem szakácskönyv alapján készíti az ételeket, hanem a kreativitására hagyatkozik, és szeret újdonságokkal kísérletezni.

Gallóné Korompai Ágnes a szezonális ételek híve: „általában abból főzök, amit a piacon meg lehet kapni, így nyáron is az idényhez illő alapanyagokat részesítem előnyben. Gyakran szoktam új receptekkel kísérletezni. Van otthon egy szakácskönyv­gyűjteményem, ami több mint háromszáz kötetből áll.”

A reformkonyha híve

Volt olyan díjazott, aki már tizenötödik alkalommal érkezett a díjátadóra.

„Nagyon szeretek sütni-főzni, imádom a hat unokámat kényeztetni. Nagy híve vagyok a reformkonyhának. Olyan ételeket próbálok készíteni, amikből mindenki tud fogyasztani, legyen akár tej- vagy lisztérzékeny, netalán cukorbeteg. Nagy gondot fordítok a tálalásra és a díszítésre, hiszen az már önmagában lehet étvágygerjesztő” –osztotta meg titkát a Karcsán élő Toplenszki Józsefné.

A szezonális zöldségek és gyümölcsök használata terén nagy volt az egyetértés.

„Én is szeretem az ételeket friss, az évszaknak megfelelő alapanyagokból készíteni. A receptmagazinba olyan hagyományos ételeket küldtem be, amik valamilyen módon egy-egy szerettemhez ­­­­fűződnek” – mondta Ráski Lászlóné.

Az Ózdon élő Knyaskóné Kovács Ilona, akinek beküldött receptjét szintén kiemelték a szerkesztők, sajnos nem tudott eljönni a díjátadóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában