Hidasnémeti

2019.07.19. 15:30

Évtizedek óta lelkiismeretesen

Klára munkája nagy odafigyelést és precizitást kíván, hiszen pénzügyi-számviteli ügyintéző.

Hegyi Erika

Pataki Klára

Fotó: Ádám János

Hidasnémetiért a közszolgálatban díjat vehetett át nemrég Pataki Klára a Hidasi Napok Felvidéki Fesztivál első napján. A község önkormányzati hivatalának pénzügyi-számviteli ügyintézője évtizedek óta lelkiismeretesen és felelősségteljesen végzi a munkáját. A napokban meglátogattuk őt a hivatalban, és kértük, meséljen a munkájáról, az életéről. Megtudtuk, ő tulajdonképpen zsujtai, ott volt gyerek. Iskolába Göncre járt, mert Zsujtán, mivel kicsi a falu, nincs iskola. Középiskolás Miskolcon volt, a Berzeviczy Gergely Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában. Elsőként Miskolcon helyezkedett el egy cégnél a könyvelési osztályon. Több OKJ-s tanfolyamot is elvégzett, és ennek következtében egyre jelentősebb feladatokat bíztak rá. 1992-ben született meg a kisfia. Gyes után már nem tudott visszamenni a miskolci céghez, mert az megszűnt, így hazaköltözött.

Csapatmunka

Az Abaújvári Közös Önkormányzati Hivatalnál kapott állást, majd amikor Hidasnémetibe költözött, szeretett volna ott dolgozni. Így került az általános iskolába, ahol iskolatitkár és pénzügyi-számviteli ügyintéző volt egyben. Majd amikor a hivatalból az egyik munkatárs nyugdíjba vonult, a polgármester kérte Klárát, hogy dolgozzon az önkormányzatnál. Ez 2008-ban volt. Szereti a munkáját.

– Itt is pénzügyi-számviteli ügyintéző vagyok. Feladatom a pénzügyi beszámolók elkészítése a Magyar Államkincstár felé. Számot kell adni a havi bevételekről és kiadásokról, el kell készíteni az állami, valamint a pályázati támogatások elszámolását. Minden pénzügyi adatnak egyeznie kell. Szeretem, amit csinálok, másként nem is tudnám ezt a munkát végezni. Jól érzem magam a számok világában, hiszen a számok egyértelműek. Ha azt írom, hogy 100, az nem jelenthet mást, csak 100-at. Az önkormányzatnál adódó feladatokat azonban csak csapatmunkában lehet végezni. Mindenkinek megvan a maga feladata, amit pontosan, precízen és határidőre kell teljesítenie, különben nem működik jól a rendszer. Munka van bőven, hiszen az új jogszabályok szerint ma már havonta el kell készíteni a pénzügyi beszámolót – mondja a kitüntetett pénzügyi szakember.

Megtudjuk tőle azt is, hogy fia már felnőtt, 27 éves, Miskolcon dolgozik. Klára pedig, ha adódik egy kis szabadideje, akkor kertészkedik, hiszen nagyon szereti a virágokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában