Gyereknapi kívánság

2019.06.05. 13:30

Boldog kislány a fal tetején

Timike meghódította a magasságot, falat mászott a Factory Arénában.

Hegyi Erika

Tóth Tímea falmászás közben édesanyjával, Németh Izabellával

Fotó: Ádám János

Ahány gyerek, annyi gyermeknapi kívánság. Szerencsére a legtöbb olyan, melyet az Észak-Magyarország a közreműködők segítségével teljesíteni tudott. A tiszatarjáni 8 éves Tóth Tímea a tévében, az egyik reklámban látta először, hogy bátor fiatalok falat másznak. Elhatározta, egyszer ő is kipróbálja. És amikor az édesanyja elolvasta neki lapunk felhívását, hogy igyekszünk teljesíteni a gyermekek kívánságait, rögtön a falmászás jutott az eszébe, az ügyesek és bátrak sportja. Hogy Timike álma valóra váljon, a Factory Aréna vezetője, Egri Zsuzsa volt a segítségünkre, aki lehetővé tette, hogy a kislány eltöltsön néhány órát a falmászócsarnokban.

 

Timike édesanyja még a nagy próbatétel előtt elmondta, kislánya rendkívül mozgékony, szeret fára mászni, fejjel lefelé lógni az ágakról, és az udvaron álló hatalmas kőrisfára rögzített kötélre is villámgyorsan felkúszik. Futásban is kiváló, nemrég második lett egy futóversenyen, és van türelme a horgászathoz is. Egy méretes harcsával a közelmúltban negyedik helyezést ért el egy horgászversenyen.

Bátran és ügyesen

Hamarosan bebocsátást nyertünk a falmászócsarnokba, ahol kiderült, Nagy Dániel biztosítja majd a kislányt. Timike megkapja a falmászócipőt, a beülőt, Dániel pedig hozza a csigát és a karabinert, és már kezdődhet is a kapaszkodás. Timike, mintha világ életében ezt csinálta volna, bátran és gyorsan kúszik felfelé. Pedig a feladat nem könnyű, a merőleges falra rögzített kapaszkodók és bütykök segítségével kell meghódítani a meredélyt. Timikét egy idő múlva kissé elrettenti a magasság, ezért kéri, hadd másszon le.

Azonban bátorságát nem veszítette el. Az alacsonyabb gyakorlófalakhoz szalad, és mindegyiket kipróbálja, hisz mindegyik más és más kihívást kínál számára. Timike azonban bebizonyította, valószínűleg ő a környék legügyesebb 8 éves falmászója. Büszkén és vidáman mosolyog a kameránkba, valószínűleg ez volt a legboldogabb gyermeknapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában