Egészséges életmód

2019.06.14. 15:30

Az Arany János iskola igazi menő menzája

Az egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programot szerveztek az iskolásoknak.

Három ágyás segítségével is művelhetik kertjüket a martinkertvárosi diákok

Fotó: Kozma István

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Menő menzák az iskolákban címmel hirdetett pályázatot, amelyen a Martinkertvárosi Iskoláért Oktatási Alapítvány is nyert.

Étkezés és életstílus

A pályázaton nyert pénzösszegből számos, az egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programot szerveztek a Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak.

Több szemléletformáló, ismeretbővítő kiránduláson vettek részt a tanulók. Ellátogattak az Abaújtej feldolgozó üzemébe, az aggteleki Koltay-parasztudvarba, Hernádszentandrásra egy biogazdaságba és Szegedre egy haltúrára. Szentistvánbaksán egy falusi gazdasággal és a kecsketejből készült bioszappan készítésével ismerkedhettek a gyerekek.

Az egészséges étkezést egy dietetikus előadások keretében népszerűsítette. Egészségnapok (gyümölcsturmix-, zöldségsaláta-készítés), termékbemutatók színesítették a programot.

Ágyások és ivókutak

A pályázat keretében 3 magaságyást alakítottak ki, az udvarra pedig 2 ivókutat helyeztek ki. Egy új, modern háztartási gépekkel felszerelt tankonyha is a tanulók rendelkezésére áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában