Madárvilág

2019.06.13. 10:00

Csodálatos madárvilág határok nélkül

Idén is várják a vadon élő madarak kedvelőit a Bódva-völgyi Madárgyűrűző Állomáson.

Detzky Anna

Megvizsgálhatják a madárvonulást az érdeklődők (illusztráció)

A Csodálatos madárvilág határok nélkül című projekt keretében labirintust rejtő tanösvénnyel és új felszerelésekkel, köztük egy vaskályhával fűthető jurtával gazdagodott a Bódva-völgyi Madárgyűrűző Állomás, amely harminchárom éve vizsgálja a madárvonulást hazánkban és szervez szemléletformáló programokat gyermekcsoportoknak és más érdeklődőknek.

Az elmúlt évek sikerére tekintettel augusztus közepétől november elejéig bárki számára megtekinthető az állomás munkája a Bódva partján, Szalonna és Perkupa települések határában.

Jó három évtizede vizsgáljuk a madárvonulást az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gömör–Tornai Helyi Csoportja szervezésében. Az állomáson állandó épületek nélkül, nomád körülmények között folyik a munka. A résztvevők sátorban laknak, bográcsban főznek és a közeli karsztforrás vizét használják – tudtuk meg.

Új eszközök és labirintus

„Az állomást komfortosabbá tette a Csodálatos madárvilág határok nélkül című projekt, amely új felszerelések, köztük egy vaskályhával fűthető jurta beszerzését biztosította. Emellett a programkínálat az idei évtől új elemmel bővül: az állomás közelében, egy bokros területen interaktív, játékos tanösvényt rejtő labirintust alakítottunk ki” – mondta el Huber Attila szakmai vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában