Ózd

2019.05.21. 21:09

Látványos, finom ízvilág

Az ózdi Dániel Melinda rangos ibizai koktélkeverő versenyen szerzett rangos elismerést.

Marosréti Ervin

Spanyolországban ért el komoly sikereket Dániel Melinda. Az ózdi lány a kezdetekben pincérként dolgozott a délieknél, később azonban kiderült, hogy remek érzéke van a koktélok készítéséhez. Erre pedig Ibizán és Mallorcán is komoly igény mutatkozik.

Melinda az ózdi tanulmányai befejezése után egy siófoki panzióban dolgozott recepciósként, ahonnan az egyik vendég segítségével jutott el Spanyolországba. Öt és fél évet töltött Tenerifén, innen pedig Ibizára vezetett az útja. Eleinte kisegítőként, majd felszolgálóként dolgozott a szórakozóhelyeken, a ranglétra lépcsőfokait végigjárva most már bárpultfőnöknek vallhatja magát.

Vonzó koktélok

– Izgalmas, változatos a munkám, de mindig érdekelt a koktélok íz- és színvilága – fogalmazott Dániel Melinda, akit Ibizán értünk utol. – A sokéves tapasztalat hozhatta magával azt a tulajdonságomat, hogy ránézésre meg tudom állapítani egy-egy adott koktél összetételét. Amikor egy kikötőben dolgoztam egy bárban, ebből a szempontból akkor dőlt el a sorsom. Nem volt koktélosuk, így elkezdtem kísérletezgetni. Jól sikerült, a pozitív visszajelzés pedig hitet és önbizalmat adott a folytatásra.

22 perc, 5 összetevő

Olyannyira, hogy Dániel Melinda most már második esztendeje vesz részt az egyik ibizai hotel által meghirdetett versenyen. Az ózdi lánynak Palma de Mallorcán kisebb szigetek koktélkeverőivel kellett összemérni a tudását. A résztvevőknek 22 perc alatt kellett öt azonos összetevőből álló italt díszítéssel együtt elkészíteni.

– A koktélom ebben az esztendőben málnaízű ginből, frissen facsart lime-ból, almaléből, eperszirupból, banánlikőrből és kék teából állt – árulta el Dániel Melinda. – A szakmai zsűri döntése alapján négy szempont alapján hirdettek győztest. Értékelték az összhatást, kiemelték a legjobb technikát, az ízvilágot és a dekorációt. Az én koktélomat a legszebb kreációnak járó elismeréssel díjazták, amit hatalmas eredménynek tartok. Gyorsan hozzáteszem, hogy márciusban sikerült egy helyi versenyt megnyernem, Mallorcán pedig huszonnyolc indulóból lettem összesítésben a negyedik. Emellett kaptam meg a legjobb dekorációnak járó különdíjat.

Melinda szerint az önéletrajzában jól mutatnak majd a koktélkeverő versenyeken megszerzett rangos elismerések, még akkor is, ha jelenleg jól érzi magát a munkahelyén. Ugyanakkor a tudását igyekszik folyamatosan kamatoztatni. Kiajánlót készített, ibizai hotelekben, éttermekben heti egy-két alkalommal koktélokat is kever a vendégek számára. Bízik benne, hogy ezen a területen is folyamatosan előreléphet a buliszigeten. Egyvalami biztos: egyelőre az ózdi lány nem tervezi a hazatérését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában