Példakép

2024.06.22. 11:00

Galamb Alex: Újabb lépés az álom beteljesülése felé

Nagy fába vágta a fejszéjét a Sütni jó! Alapítvány ifjú gazdája, de van is ereje az akadályok átugrására.

Szaniszló Bálint

Galamb Alex: Sikerült az első év a Tokaj-Hegyalja Egyetemen

Fotó: olvasó

Mint a boon.hu rendszeresen beszámol róla, a mélyszegénységből kitartó munkával kiemelkedő Galamb Alex szakmai életútja azzal kezdődött el, hogy 2014-ben beiratkozott a Debreczeni Márton Szakképző Iskolába, pék szakra. Azóta leérettségizett, megszerezte a cukrász szakmát is, sőt egykori iskolájának egyik gyakorlati oktatója, azaz ő adja át tudását az ifjú pékeknek, cukrászoknak.  

Galamb Alex kis védenceivel
Fotó: olvasó

Ő így emlékszik vissza: "Amikor még a Debrecenibe jártam, már akkor megfogalmazódott bennem: mi lenne, ha egy nap én is tanítanám a pék és cukrász szakmát. Nagy boldogság volt számomra, hogy 2017-ben részt vettem a Pék Szakma Kiváló Tanulja Versenyen Nagykőrösön, és jó helyezést értem el..." 

A következő lépéskén a cukrász szakmát is kitanulta Alex munkahelye, a Kisgergely Cukrászda segítségével, így már nemcsak péksüteményeket, hanem cukrász termékeket is tud készíteni. Azután jött az érettségi. Aztán újra az iskolapadba a Debreczeni Márton Szakképző Iskolába, ahol pék-cukrász technikus képzésre, amelyet 2023-ban el is végzett.

A történetnek itt nincs vége, mert közben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében a Debreczeni Márton iskola pék-cukrász szakoktató képzést indított, amelyet el is végzett sikeresen Galamb Alex. Mindez azt jelenti, hogy Alex - a hivatalos papír birtokában - teljes jogú oktatóként adhatja át tudását a jövő pékeinek és cukrászainak.

Mindeközben az általa életre hívott és Hernádnémetiben működő Sütni jó! Alapítvány révén satá példáján keresztül mutat utat a nehéz sorból induló gyerekeknek.

Túl az első egyetemi éven

Látható tehát, hogy Alex nem fél nagy fába vágni a fejszéjét. És ez messze nem ért véget. Galamb Alex 2023-ban sikeresen felvételizett levelező tagozaton a Tokaj-Hegyalja Egyetemre, tanító szakra. Pénteken pedig boldogan közölte a boon.hu-val, hogy befejeződött a második szemeszter vizsgaidőszaka, azaz kijelenthetjük, hogy Alex sikeresen befejezte a tanítói képzés első esztendejét Sárospatakon. A nyári szünet után indulhat a második év...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!