műanyagmentes július

2021.07.04. 14:30

Fenntartható öltözködéssel és forrásvízzel óvja a Földet Veréb Tomi

A Puskás, a musical miskolci sztárja, Veréb Tamás a pörgős és kiszámíthatatlan életstílus mellett is minden tőle telhetőt megtesz a fenntarthatóságért, melynek elkötelezett híve.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: MTVA

Fotó: Kaszner Nikolett

Tomit épp forgatási szünetben csíptük el pár percre telefonon, aki nagy örömmel válaszolt arra, hogy számára mit jelent a fenntarthatóság, illetve mit tesz a környezetéért.

– A Dalban próbáltam felhívni a figyelmet, hogy az előadói szférában is lehet egy picit fenntarthatóbb szempontok alapján öltözködni. A műsorban egy újrahasznosított, farmerből készült fellépőruhát viseltem, ami részemről nem egy új projekt. Van egy nagyon kedves barátunk, akivel évek óta együttműködünk ilyen témában, ő ruhaanyagok újrahasznosításával foglalkozik. Igyekszem ezzel is példát mutatni, hogy ha meg is kell jelenni egy eseményen, évről évre egy újabb gálán nyilván új ruhában, akkor azt újra is lehet gondolni. Nem feltétlenül kell mindig vadonatújat viselni, emellett pedig próbáljuk meg kerülni a fast fashion termékeket – avatott be az énekes.

Fotó: Kaszner Nikolett / MTVA

Flakon nélkül

Ezen felül, amennyire tud, odafigyel arra, hogy kerülje az egyszer használatos és egyéb műanyagokat, de az újrahasználásra is jobban figyelnek. Kevesebb fél literes üdítőt, elviteles kávét fogyasztanak és vásárolnak például.

– Alapvetően nem szeretek nagy szavakat használni, de sajnos annyira pörgős életet élünk, hogy nem mindig tudunk maximálisan odafigyelni erre, csak igyekszünk szem előtt tartani. Szénsavas ásványvizet nagyon ritkán iszunk, PET palackot például egyáltalán nem is használunk, vannak régi flakonjaink, azokkal eljárunk egy forráshoz vizet venni. Sokkal jobb az íze és nagyon egészséges – mondta.

Fenntartani az eredményeket

Júliusban nem vállal plusz kihívást, hanem tartja azokat a szokásokat, amiket eddig is.

– Hiszek abban, hogy jók ezek a figyelemfelkeltő akciók, világnapok, de valójában az a legjobb az emberek számára, ha kényelmes és hosszútávon jól fenntartható helyzetet próbálunk megteremteni magunknak. A környezettudatos életmódban az rémíti meg legjobban az embereket, hogy azt hiszik, most akkor gyökeresen máshogy kell majd csinálni mindent, már semmi nem lesz a régi, teljesen megváltozik az életünk. Ezért az szerintem még mindig jobb, ha mindenki megpróbál egy picit változtatni, épp annyit, ami belefér az ő hétköznapi életébe és rutinjába, amitől nem lesz kényelmetlen a dolog, és akkor fenntarthatni is egyszerűbb lesz. Én ebben látom a nagyobb lehetőséget a változtatásra – tette hozzá Veréb Tamás, aki még azt is elárulta, hogy nagyon jól érezte magát a margitszigeti Puskás, a musical előadásain. Élete legnagyobb színházi élménye volt ez a kivételes alkalom, hogy szabadtéren, méltóképpen bemutathatták ezt a darabot.

– Mindenki nagyon élvezte, nagyon büszke vagyok erre a dologra és hála Istennek, a nézőktől is csodálatos visszajelzést kaptunk, hiszen háromezren ünnepeltek velünk és álló tapssal, ovációval ismertek el bennünket. Ez azért árulkodó dolog, és bízom abban, hogy sok ilyen előadásban lesz még részünk – árulta el zárójelben a sztár.

(A borítóképen: Veréb Tomi A Dal 2021 műsorában az említett fellépőruhában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!