Koncertajánló

2021.06.16. 18:45

Két legendás rocktorok a Gárdonyiban

Kalapács József és Rudán Joe közös akusztikus koncertet ad június 19-én, szombaton a Gárdonyi Művelődési Házban.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Pokolgép, Omen, Coda, P. Mobil: csak néhány azok közül a fergeteges rockzenekarok közül, melyekben az ország két meghatározó énekese megfordult. Mindkettejüknek megvan a saját műsora, amivel a nagyzenekaros bulik mellett is tudnak önállóan turnézni. Van miből táplálkozni, hiszen nemcsak külön-külön voltak tagjai meghatározó bandáknak, átfedés is van a karrierjükben: Kalapács után Rudán vette át a stafétát a Pokolgép zenekar élén 1990-ben. Őt kérdeztük pár szóban, mivel készülnek Miskolcra.

Bőséges repertoár

– A műsor első felében az én blokkom lesz, aztán a második részben jön Kalapács, majd az Attila fiai társulat műsorából is veszünk elő néhány nótát, de gyermekkorunk kedvenc dalaiból is csemegézünk. Biztosan eljátszunk majd néhány dalt tiszteletünk jeléül a nagy ősöknek és példaképeknek. Alapanyag van bőven, végül a közös pont, a Pokolgép is szerepet kap majd természetesen. Vannak olyan lemezek, amik vagy a Józsi hangjához, vagy az enyémhez köthetők, így a 28 év mindegyik érájából lesznek dalok. Hogy pontosan mik hangzanak majd el, azt még nem tudom, általában a koncert előtt, spontán beszéljük meg, de attól is függ, mire nyitott a közönség – árulta el a Rudán Joe Band frontembere. – Az akusztikus gitárok miatt azért be vannak határolva a lehetőségek, azt szoktam mondani, hogy a tábortűz mellett lehet „zsűrizni” egy dalt, ha ott jól hangzik egy szál gitárral, akkor biztos, hogy a színpadon is működik és a közönségnek is tetszeni fog.

Új lemez, könyv

Rudán Joe a pandémia ideje alatt sem tétlenkedett: elárulta, folynak az új Rudán Joe Band lemez munkálatai, amit karácsonyig terveznek kiadni, illetve egy önéletrajzi könyv is készül. Elég komoly, 4-500 oldalas kiadványra lehet számítani, feledésbe merült történetekkel, cikkekkel, fotókkal, kulisszatitkokkal – egy rocksztár életútjáról, melyben minden a legapróbb részletig volt dokumentálva az elmúlt 30 évben.

Joe két évvel ezelőtt járt utoljára Miskolcon az önálló műsorával, amikor elég szép számban gyűlt össze a közönség, ezúttal is bízik benne, hogy a „dupla dinamit” még több embert fog bevonzani a szombati bulira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!