Gyermeknap 2021

2021.05.30. 11:30

Ezek voltak a legemlékezetesebb gyereknapok sztárjaink életében

A hírességek is voltak kicsik, és alig várták május utolsó vasárnapját. Mikó Fanni, Pál Dénes, Juhász Marci és Veréb Tamás a legemlékezetesebb, legszebb gyereknapi emlékeiket mesélték el nekünk.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Mikó Fanni családi albuma

Mindannyiunk emlékékei között van egy olyan gyereknap, ami valamiért örökre bevésődött az emlékezetünkbe. Akár azért, mert az volt az első, ami megmaradt, akár valami különleges esemény kapcsán, akár csak a hangulata miatt.

A kilencvenes évek elején az öcsémmel imádtuk a májust. A Majális-parkban hatalmas parádét rendeztek elsején és a hónap utolsó vasárnapján is. Értelemszerűen mi az utóbbit vártuk jobban. Zizi, bambi, körhinta, zöld gyepen focizás, vattacukor, lángos, céllövölde, Halász Judit, rövidnadrág, pörgős szoknya, pitypangok, szalonnasütés, bóvli, boldogság. De lehet, hogy ez már csak a fejemben összemosódó különböző gyerekkori emlékképek kavalkádja, mindenesetre ez a hangulat ragadt meg ezekről az alkalmakról.

Nincs ez máshogy az ismert embereknél sem. Ki élményekre gondol vissza jó szívvel és kapásból, ki egy hőn áhított tárgyra, de van, aki viccesen azt szerette volna, hogy ő irányíthassa a világot.

Világuralmat a gyerekeknek

– Így gyermeknap közeledtével örömmel nosztalgiázom, ugyanis színes, vidám pillanatokat idéz fel bennem ez a nap. Eszembe juttatja a kortársaim akkori, édes kis gyermeki tekintetét is – kezdte a visszaemlékezést Mikó Fanni, a 2020-as Miss Intercontinental szépségverseny győztese. – Néhány évvel ezelőtt, mikor május utolsó hetéhez érkeztünk, akkor már bizony ott csillogott a kíváncsiság a szemeinkben. Alig vártuk, hogy vasárnap legyen, és megtudjuk, mit tartogat számunkra a gyereknap. Mivel ez a nap a gyerekekről szól, mindig viccelődtünk vele, hogy akkor úgy illene, hogy a gyerekek irányítsák a világot aznap. Természetesen ezt a szüleink tudtára is adtuk, akik csak mosolyogtak, titokban pedig megszerveztek egy jó kis napot a számunkra.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

– A legemlékezetesebbet talán ki sem tudom ragadni, szinte mindegyik alkalmat szeretett rokonságunk körében töltöttük testvéremmel, Zsófival, és a mi imádott unokaöcsénkkel, Zolikával. Grillezéssel, bográcsozással és sok-sok nevetéssel indultak nálunk a gyereknapok, később pedig mindig kilátogattunk a környékbeli programokra, de meglepetés volt, hogy épp hova megyünk. Volt, hogy a tesóm keresztszülei vidámparkba is elvittek minket, a legjobb móka azonban mégis az volt, amikor sötétedéskor még bújócskázhattunk a hatalmas udvarukon – folytatta a nosztalgiázást a szépségkirálynő. – Most, hogy huszonéves lettem, és ugyan már nem vagyok gyerek, de 2012-ben, és 2020-ban is új értelmet nyert a családunkban a gyereknap. Két gyönyörű leányzóval is bővült az unokatesó-csapatunk, Kingával és Olíviával. Csak kívánni tudom, hogy nekik is és minden gyermeknek hasonlóan vidám emlékek fűződjenek ehhez a naphoz. Május utolsó vasárnapja legyen kicsit más mint a többi! – tolmácsolta jókívánságait Mikó Fanni.

Fotó: Mikó Fanni családi albuma

Túrából kaland

– Olyan tizenöt éves lehettem, elmentünk a családdal kirándulni Ómassára és a környékre. Emlékszem, nagyon jó idő volt, úgy terveztük, hogy a kisvonat végállomásától túrázunk, ami bár végül nagyon jól sikerült, de nem a terveink szerint. Kalandtúrává vált a kiruccanás, ugyanis teljesen eltévedtünk – kezdte a nem mindennapi sztorit Pál Dénes. – Mentünk, mentünk, aztán szép lassan elvesztettük a kijelölt túraútvonalat, úttalan utakra tévedtünk, domboldalon, fák között, sziklás részeken másztunk át. Nem volt félelmetes, inkább egy nagy kalandnak tűnt, hihetetlenül jó nap volt. Bár sokszor mentünk vásárokra, rendezvényekre is együtt, mégis ez maradt meg a legjobban, mert teljesen kikapcsolt, együtt voltunk, egy igazi közös kaland volt – mesélte.

Persze arra is kíváncsiak voltunk, hogy édesapaként hogyan ünnepli ezeket az alkalmakat.

– Apukaként most lesz a harmadik alkalom, hogy gyereknapot köszöntünk. A tavalyi ingerszegény volt, de idén reméljük, ha az idő is úgy alakul, kiszabadulhatunk és ezt a szabadságot élvezhetjük majd együtt. Sokkal többet ér szerintem a közös élmény, mintha vennénk neki valami drága dolgot. Különben is, a kislányom most hároméves, így nem is várja el, hogy kapjon valamit – tette hozzá Dénes.

Papó és a karóra

Juhász Marci nem okozott meglepetést: a legszebb gyereknapi emléke ugyancsak a nagypapájához fűződik, akinek nemrégiben dalt is írt Borsó meg a héja címmel.

– Körülbelül 5-6 éves voltam, amikor nagyapámnak elromlott a karórája, vennie kellett egy újat. Akkor még néhány száz forintba került, de én mindig is vágytam egy olyan órára. Elmentünk együtt Edelénybe, ami akkor számomra világvárosnak tűnt, hogy vegyen egy másikat. Emlékszem, papó kijött az üzletből és azt mondta: „Gyere be Marcell, most veszünk neked egy olyan órát!” – emlékezett vissza ugyanazzal a gyermeki boldogsággal a hangjában Marci. – Kiválasztottam egy háromszáz forintosat, és borzasztóan boldog voltam, hogy végre nekem is lett egy órám, mint papónak. Nekem ez volt a legemlékezetesebb gyereknapom.

Szívmelengető koncert-pillanat

– Az egyik legszebb emlékem, ami természetesen a zenéhez kapcsolódik, az, amikor néhány éve pont gyereknapon koncerteztünk Miskolcon. Hatalmas tömeg jött el a Népkertbe és nem csak fiatalok, hanem családok is, gyerekekkel, nagymamákkal. Óriási érzés volt rájuk nézni a színpadról, ahogy együtt énekeltek velünk. A koncert után meg is jegyeztem a zenekaromnak, hogy semmi mást nem szeretnék többé gyereknapra, csak sok-sok ilyen koncert élményt – osztotta meg velünk Veréb Tamás ezt a felemelő pillanatot.

(A borítóképen: Mikó Fanni testvére és unokatestvérei körében)

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/gyereknek-jobb-lenni-mint-felnottnek-5491222/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!