feltörekvő zenekar

2020.10.27. 19:30

Új számmal jelentkezett a HWA

Megjelent a Here We Are legújabb száma, ami a Rózsaszín címet kapta.

Zöldi Anikó

Az első albumuk a Lámpás nevet kapta és 10 dal található rajta. A négy fős banda 2018 márciusától zenél együtt a jelenlegi felállásban, stílusa pop-rock. Ezzel kapcsolatban kerestük fel az együttest, akik szívesen válaszoltak kérdéseinkre.

Mikorra tervezitek a lemez megjelenését, hány számot szeretnétek rá?

Nem gondolkozunk konkrét, kézzelfogható lemezben. A dalaink negyedévente jelennek meg, klippel karöltve. Ezekből, ha összejön tíz, akkor összeszedjük őket és csinálunk belőle egy albumot, amit ingyenesen közzéteszünk, illetve az online zenei boltokban is elérhetővé teszünk. A kérdésedre konkrétabban válaszolva: 2021 végére szeretnénk lezárni a második lemezes HWA korszakot.

Hol forgattátok a klipet?

A videóklipet a miskolci Elmeházában és a Sarokház Kávézóban készítettük. Egy teljes napot vett igénybe a forgatás, ami rendkívül jó hangulatban telt. A dal, már-már egy mániákus vonzalmat mesél el. Azt az érzést próbáltuk megfogalmazni, hogy a szenvedély, s a vonzalom rabjai leszünk és ebből a börtönből már nincs többé kiút. A videóklipben viszont ennek a fordítottja lálható, mivel a „szerelmes férfi” elrabolja a lányt, félelemben tartja és elmondja neki gondolatait a nem létező kapcsolatukról. A dal végén pedig kiderül, hogy egy kávézóban ülve ezt az egészet csak elképzelte.

Érdekességképpen még az is hozzátartozik, hogy ezt a videót a zenekar rendezte és a dobosunk, Zán Tamás készítette, vágta és színezte meg. Nem csak a képi világ, de a hangfelvétel és keverés is házon belül valósult meg, az is Tomihoz fűződik.

Mi ihlette a számot?

Mi az a zenekar vagyunk, akik szeretik a stílusjegyeket összemosni és kísérletezni velük. Ezen a dalon már régebben elkezdtünk dolgozni. Mint már azt sokan tudják rólunk, előre szoktunk dolgozni, és azzal megjelenni, ami épp közelebb áll a szívünkhöz. Szerencsére termékenyek vagyunk és még sok olyan téma van a fiókban, amin munkálkodunk. Ebben például megtalálható a trap, pop, rock, metál, kiegészítve dallamos, fülbemászó énekdallamokkal.

A rajongók visszajelzései alapján nagyon tetszik nekik az új dal!

Hallgassátok meg a legújabb számot!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!