Buliajánló

2020.10.09. 11:30

Ha hétvége, akkor buli, de csak este 11 óráig

Ezen a hétvégén sem maradunk koncertek nélkül, hiába a korai záróra. Mutatjuk, hol lehet mulatni!

Október 9., péntek

20.00 Vörös István zenekaros koncertje a miskolci Ady Endre Művelődési Házban

Az áprilisban elmaradt koncert pótlása. Kapunyitás: 19:30.

A koncerten megszólalnak Vörös István legismertebb dalai a Prognózistól napjainkig, melyeket több generáció is magáénak érez. A hazai kultrock első számú képviselőjének több mint négy évtizedes pályafutását huszonnégy hanghordozó, három DVD lemez, számtalan élő koncert és zajos közönségsiker fémjelzi. Ha azt mondjuk, Tele van a város szerelemmel, Én az időt nem sajnálom…, Kutya világ, Minden viharon át, Ne zavarjon senki, Magányos utazó vagy a legújabb sikerdala, a Minden percért kár, a tinédzsertől a nagy generációig mindenki azonnal rávágja: Vörös István. A népszerű énekes, gitáros, dalszerző 17 évesen került Radics Béla helyére a Nevada zenekarba, majd több zenekar, Hadirock, Prognózis, Vörös István és a Prognózis, megalapítása után 1999-től saját nevén koncertezik, jelennek meg lemezei.

20.00 A California Sun a miskolci (régi) Collins Club, mai 6ix9ine Club színpadán

Feldolgozások és saját dalok lesznek műsoron.

„Otthon és úton-útfélen, sport közben, sok california rockot és skate punkot hallgatunk mindhárman. A versrészeket lefordítjuk, hogy értse a közönség, miről szólnak a nóták, a refréneket pedig általában meghagyjuk eredetiben, hogy az ismert részeket velünk együtt tudják énekelni a koncerteken! Ehhez jönnek még a saját pörgős dalaink, és kész is a repertoár. Irreálisan nagy terveink nincsenek, imádunk zenélni, asszem ennyi a lényeg! A koncerteken mindig hatalmas erőbedobással és lelkesedéssel játszunk, és ahogy látjuk és érezzük, ez a hangulat a közönségünkre is átragad, mert a srácok imádnak ezekre a dalokra pogózni. A heti stressz után jó érzés kiordítani, kitáncolni magukat, és fura, de az angol kiejtésünket is nagyon bírják. Nagyon jó érzés érezni a közönség szeretetét...”

20.00 Auróra: Szabad a tánc turné Mezőkövesden, a Boomerang Biliárdszalonban

Halló, Mezőkövesd és környéke! Még szabad a tánc, ezért vegyétek komolyan ezt a felhívást egy rázós keringőre!

Az Aurora egy 1983-ban alakult győri punkegyüttes. Az első koncertjüket Terrorists néven adták, többet azonban nem játszhattak ezen a néven. Ekkor jött a képbe az Aurora Cirkáló név, amellyel már a hatalomnak sem volt baja, és amely az első demók megjelenésekor rövidült le Aurorára. Alapító tagjai: Víg László (Vigi) – gitár, Pozsgay János (Galacs) – basszus, Polyák Attila – dobok és Demeter János (Dauer) – ének. A szovjet csapatok kivonulása „alkalmából” egy remekül időzített nagylemez jelent meg, Viszlát Iván! címmel (1989). Ez a 20 000 feletti eladott lemezszámával korának legkelendőbb közép-európai punk-rock albumának számított. Hasonlóan népszerű lett a következő, jóval kiforrottabb konceptalbum, az Előre kurvák, gengszterek 1992-ben. Ennek címadó dala egyfajta Aurora-himnuszként ismert. Az ez utáni két albummal (FelTámadás, 1993 és Keserű cukor, 1994) metálosabb irányba indult el az Aurora, de végül visszatértek a punkgyökerekhez. 1994-ben történt egy tagcsere is, Polyák kiszállt, és helyét Blinker vette át. És ebben az évben jelent meg a német Wizóval közös válogatásalbumuk, a Mindhalálig Punk. Ezen található néhány korábban kiadatlan, illetve újrahangszerelt felvétel (Barikádharcos, Fojtogatók, Kis kurva, Bella Csaó, Másvilág, Ég veled). 1996-ban jelent meg új, ismét punk „slágeralbum”-nak számító lemezük, a Nincs karácsony. Érdekessége a Nem vagyok ostoba című dalban hallható trombita (Goreczky „Kisbé” Szabolcs), amely a következő lemezen nagyobb szerepet kap.

Október 16., péntek

19.00 Nomad: Kilépő és Mudfield: Kelet népe lemezbemutató koncert a miskolci Rockwell Klubban

A korábban – márciusra – a Collins Clubba tervezett koncertre megváltott jegyek itt lesznek felhasználhatóak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!