Koncertajánló

2020.10.08. 17:00

Először borsodban a NEW FRIEND REQUEST

A budapesti modern metal zenekar a helyi Skaltrax-szal koncertezik október 9-én, pénteken a kazincbarcikai Kocka Pubban.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: A NFR fotója

A koncert apropóján egy miniinterjút készítettünk a bandával.

– Jártatok már korábban Kazincbarcikán?

– Szerintem mindannyian megfordultunk már akár átutazóban, akár más baráti zenekarok társaságában, de mint NEW FRIEND REQUEST most először fogunk nem csak Barcikán, hanem Borsod megyében játszani. Ebből adódóan nagyon itt volt már az ideje ennek a találkozásnak, és ettől még jobban várjuk ezt az estét.

– Hogyan jött a közös koncert ötlete Skaltrax-szal? Ismertétek korábban a zenekart?

– Laci, az énekesünk videóklip készítéssel foglalkozik, és a Skaltrax Sands Of Time kisfilmjéért ő volt a felelős. Ezen a forgatáson alakult ki a szimpátia köztük a zenekarral, ami a mai napig tart. Ezután már szinte evidens volt, hogy ha kazincbarcikai koncertre kerül sor, akkor ők lesznek a vendégzenekar. Még az sem kizárt, hogy valami közös meglepetésre is sor kerül az este folyamán...

– Mivel készültök a barcikai bulira? Lesz valami különlegesség, ha már az évben ez az utolsó koncertetek?

– Minden koncertünkre igyekszünk akár helyszínre szabottan is külön készülni, így ez most sincsen másként. Mivel ez lesz az első bulink a városban, így előveszünk olyan régebbi dalokat is, amiket már régen nem játszottunk, hiszen ott ez is újdonságnak fog számítani. Illetve, mivel ez egyben lemezbemutató koncert is, így a második albumunkat, a Lélekgyilkosságot gyakorlatilag „faltól falig” végigjátsszuk majd, a többi pedig legyen meglepetés!

– Írtátok a Facebook-on, hogy az év hátralévő része folyamatos munkával fog telni. Mivel készültök, elárulnátok egy kis részletet erről?

– Ha azt mondanám, hogy jövőre nagy terveink vannak, az egyrészt elcsépelt lenne. A mi esetünkben ez szinte minden évünkre igaz, mivel abszolút a hosszútávon előre tervező zenekarok közé tartozunk. Ezek fényében inkább azt mondanám, hogy újító terveink vannak, és talán ez is a legjobb szó erre. Kicsit el fogunk rugaszkodni a megszokott koncert és dalírási rutinjainktól, mindenképpen bátrabban fogjuk feszegetni a saját határainkat is. Akik aktívan követik a zenekart, azoknak már nyílt titok, hogy lesz harmadik NFR nagylemez, és az imént felsorolt dolgok erre is kihatással lesznek majd. Gyakorlatilag a 2020-as év hátralévő részét ezeknek a felépítésére és előkészületeire fogjuk felhasználni úgy, hogy azért ne maradjunk feltétlenül túl nagy csendben.

Szokásos show a Skaltrax-tól

Természetesen megkérdeztük a „helyi erőket” is, a Skaltrax-ból Köhler Bence mesélt arról, mivel várják pénteken a metalőrült közönséget.

– Lacit (Kerecsen László énekes – a szerk.) már régebbről ismerem, ő készítette a Sands of time című dalunk videóklipjét. Lassan már egy éve próbálunk összehozni egy közös bulit, tavasszal tervben volt három is, viszont az első dátum előtt hozták be a vírussal kapcsolatos rendeleteket, így le kellett mondanunk az összes koncertet. Most végre sikerült összehozni, nagyon készül rá mindenki, a NFR végre borsodban játszik, mi pedig újra itthon léphetünk színpadra. Amióta bezárt a kazincbarcikai Diamond Club, azóta nem játszottunk hazai pályán, nagyon boldogok voltunk és vagyunk, hogy megint tudunk Barcikán játszani és hogy segíthetjük az NFR turnéját is – mesélte lelkesen Bence.

Fotó: A zenekar fotója

Azt is elárulta, ők mivel készülnek a pénteki bulira.

– Részünkről egy kis EP bemutató lesz, illetve a szokásos show-t fogjuk adni. Ez alatt azt értem, hogy a számok közti szünetek valószínűleg közönség- és barátcentrikusak lesznek, amellett, hogy új Skaltrax dalokat hallhatnak, az üresjáratokban is jól szórakozzanak. Ákos még ugyan ugyan nem épült fel teljesen, így valószínű, hogy ismét ülni fog a koncerten, de ez nem gátolja meg sem őt, sem a zenekart abban, hogy újfent próbáljuk a maximumot beleadni, és egy színvonalas műsort adni. Személy szerint nagyon várom és nagyon boldog vagyok! METAL! – zárta gondolatait az énekes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!