Koncertajánló

2020.09.10. 18:30

Mobilmánia, ezúttal a Gárdonyiban

Csak Miskolcon látható idén ősszel a Tunyogi Péter-emlékműsor.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

Szeptember 11-én, pénteken a Gárdonyi Géza Művelődési Ház parkjában tekinthető meg a Tunyogi Rock Band és a Mobilmánia koncertje. A 2018-as, telt házas adys koncert után most egy szabadtéri rendezvényen lesz lehetőség elérni a dupla koncertet. A 2008-ban, súlyos betegségben elhunyt Tunyogi Péter (ex-P. Mobil) rockénekesre emlékeznek majd zenésztársai.

Karantén után

– Gyakorlatilag az első két hónap alatt rettenetesen jól éreztük magunkat. Tele a hűtő, tele a pocak, zabálás, tévénézés – ez olyan volt, mint a paradicsomi idill – idézi fel a karanténos időszakot Zeffer András, a Mobilmánia csapatkapitánya. De aztán, két hónap után, ez a bezártság kezdett nyomasztóvá válni. Ekkor én azt találtam ki, hogy harminchat napon keresztül

a nappalimból, a zongorámmal – a közösségi portál lehetőségeit kihasználva – tartom a kapcsolatot a közönséggel. Énekeltem és zongoráztam egy-egy dalt mindennap. Közben csináltunk egy karanténdalt, hogy erről az időszakról is maradjon meg valami. Mindenki a saját házi stúdiójában hozzátette azt, amit gondolt. Horváth Attila hozta a szöveget, a nóta címe az lett, hogy Holnap a roncsokból. Komoly tervezések is voltak a karantén alatt, a jövőt illetően. A koncertek átkonvertálása, a lehetséges újak lekötése. Valamint már az is eldőlt, hogy 2021 januárjában lesz egy nagy szimfonikus koncertünk a Mobilmániával, százfős zenekarral, egy negyvenfős kórussal – ismerteti a terveket.

Jubileumok

Helyszín a Budapesti Kongresszusi Központ, és 2023. december 27-re pedig már le van foglalva a Papp László Sportaréna a következő jubileumi rendezvényre, ahol Vikidál Gyuszi 75, Zeffer András 65, a Mobilmánia pedig 15 éves lesz. Most készül a Bajnok-Zefi 40, mely egy dupla CD lesz, negyven dallal.

Csak itt, csak most

– Gyakorlatilag a Kékesi Bajnok Lászlóval közös munkásságunkból minden szakasz reprezentálva lesz, negyven éve vagyunk együtt Bajnokkal, ez alatt rengeteg közös dolgunk volt. Szinte mindig együtt zenéltünk, csak a zenekarok változtak körülöttünk. A jeles évfordulóhoz azt találtuk ki, hogy negyven év, negyven dal és negyven vendégelőadó szerepel majd a CD-n. Így, a magyar szakma szinte teljes élvonala vállalta, hogy feléneklik a szerzeményeinket. Azt hiszem, hogy ennél nagyobb ajándékot nem is kaphattunk volna Pataky Attilától, Nagy Ferótól, Balázs Fecótól, Keresztes Ildikótól, Szolnoki Pétertől, Nyerges Attilától, Kiss Zolitól, Kálmán Gyuritól, Takáts Tomitól, Varga Mikitől, Vikidál Gyuszitól – méltatja az esemény jelentőségét.

Tunyogi Péter

– Az énekesek mellett még neves gitárosokat is bevontunk ennek a lemeznek a munkálataiba. Így került a képbe Szijártó Zsolti, Alapi Pisti, Csillag Endre Csuka, Lukács Peta, valamint Závodi Janó is. A lemezen még játszik Kozma Tomi, aki nyolc évig volt velünk a Mobilmániában, ő énekelni is fog az albumon. Nagyon izgalmas album lesz, de Charlie-t se felejtsük el. Ő már fel is énekelte a dalait, de itt lesz még Szandi és Bogdán Csaba is – sorolja Zeffer András.

– A Tunyó-emlékkoncert csak itt lesz idén, de nemcsak idén, hanem hosszú idő után először, és nem tudom, mikor lesz a következő ilyen, ez most egy különleges alkalom. A TRB zenekar Tunyó hangjával és a vizuális vetítésekkel egyedül csak Miskolcon lesz hallható és látható. Gyakorlatilag dupla koncertről beszélünk, mert egy TRB- és egy komplett Mobilmánia-buli is lemegy, közel harminc szám! Hangsúlyozottan a TRB eredeti tagjai zenélnek az első blokkban, Závodi Janó, Kékesi Bajnok, Donászy Tibi és én – Tunyogi Péter hangjával, videóvetítésével hallhatják és láthatják a nótákat az érdeklődők. Ezt követően pedig a Mobilmánia jelenlegi felállása ad koncertet – ismerteti a zenekarvezető.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!