Koncertajánló

2020.08.05. 18:30

Melodikus metal és modern rock a hétvégi buli-terítéken

A kazincbarcikai Skaltrax szombaton a Collinsban mutatkozik be a miskolci közönségnek a Killer Surprise társaságában.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: A zenekar fotója

A kazincbarcikai Skaltrax 3 éve létezik, saját meghatározásuk szerint melodikus metál műfajban zenélnek. Az énekes szerint, ha valamihez hasonlítani kellene a zenéjüket, akkor a heavy metal elemeket ötvözik egy kis matek metállal, magyarul. De honnan is indultak, és mire számíthat a közönség szombaton? Megkérdeztük Köhler Bencét, a banda énekes-gitárosát.

Kiabálós, dallamos

– Először egy stúdiózenekart szerettem volna, akikkel néhány számot összerakunk és csak feltöltjük a videómegosztókra, ehhez kerestem zenésztársakat. Egy dobos ismerősömet, Balázs András „Banderas”-t hívtam fel elsőként, hogy lenne-e kedve együtt zenélni, ő pedig szívesen beszállt. Aztán szóltunk az öccsének, Ákosnak, hogy basszusgitározzon, ő viszont még életében nem fogott hangszert a kezében. Először nem is akarta vállalni, de végül beadta a derekát, így alakult ki a zenekar háromfős alapfelállása. Mivel korábban nem tudtam énekelni, csak a kiabálós része ment, kézenfekvő volt ez a stílus. Azóta fejlesztettem magam, jártam énektanárhoz is, úgyhogy dallamos részekkel bővültek a dalaink – mesélt a zenekar történetéről Bence.

– Az első albumnál még volt egy billentyűsünk is, de szabadidő híján kilépett, most négyen vagyunk, Molnár Zoltán személyében van egy másik gitárosunk is. A szintetizátor hiánya miatt a második EP más hangzású: letisztultabb, de őszintébb és a legfontosabb, hogy az angolról váltottunk magyar nyelvű szövegre – mondta. A szövegeket, és a zenét 90%-ban ő írja, a többiek színezik, főleg a dobtémák igényelnek részletesebb kidolgozást, amit Banderas remekül megold. Bencére egyébként az első nagy benyomást az Iron Maiden tette. Miattuk kezdett el zenélni, de hatással voltak rá olyan zenekarok is, mint a Death, a Pantera, a Gojira, vagy a Dream Theater. Mostanában elkezdett kalandozni a black metal irányába is, ami már tetten érhető az új kislemezen is, a bólogatós, középtempós, mélyebb tónusú hangzás érvényesül.

Törött lábbal is bevállalta

Körülbelül két éve koncerteznek, leginkább kazincbarcikai és budapesti klubokban, s mivel Bencének van egy másik zenekara is, a Frost, elég nehéz összeegyeztetni a naptárjaikat. Miskolcon szombaton lépnek fel először, ami nem lesz zökkenőmentes, ugyanis egy nem várt esemény felborította az eredeti terveiket: Ákos kedden szilánkosra törte a lábát, akinek ezúton is jobbulást kívánunk! Elég nagy vagányságról tett tanúbizonyságot, ugyanis a koncert egy részét ülve mégis elvállalta, a többi dalt pedig egy beugrós basszusgitáros fogja eljátszani, így most azon vannak, hogy becsülettel le tudják nyomni a bulit, és bemutatkozzanak az új dalaikkal a miskolci közönségnek is.

Modern rock is lesz

Fellép még a Killer Surprise is, a Szerencsről származó zenekart korábban már bemutattuk, itt olvashatsz róluk bővebben.

„Stílus tekintetében modern rockot játszunk, dallamos, közönségbarát, bulis zenét, néhol húzósabb, tempósabb elemekkel. Olyan dalokat igyekszünk írni, amik megmozgatják az embereket, a visszajelzések azt mutatják, hogy ez sikerül, a zenénk hamar elnyeri a közönség tetszését. Ha hasonlítani kellene valamihez, akkor a Depresszió, vagy a Road irányvonal lenne az. Egyébként ösztönösen jönnek a dalaink, nem törekszünk rá, hogy eladhatóak legyenek” – árulta el Gábor az előző miskolci bulijuk előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!