Videóklip

2020.05.05. 15:00

Karanténklip az Inercytől: kettő lett, maradhat?

Önkívület és Emlék című dalaira készített klipeket a miskolci Inercy zenekar Karai Anna „társaságában”, melyet otthonaikban rögzítettek.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Inercy zeneka Facebook oldala

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az alternatív rock miskolci képviselője, az Inercy Veletek Született címmel jelentette meg új kislemezét. Ahogyan akkor, úgy most is Mezei Geris, a banda dobosa mesélt a klipről nekünk.

– A koronavírus-járvány nagyon megnehezíti a zenekarok életét és dolgait, így a miénket is. Nagyon hiányzott már a közös zenélés és mivel nagy népszerűségnek örvend a zenészek körében a karantén videó, ezért úgy döntöttünk, hogy mi is készítünk egyet. Aztán kettő lett belőle… – mesélte a bőröket püfölő zenész. – Szerencsére a technikai feltételek mindegyikünknél adottak, így nem okozott különösebb nehézséget, hogy a saját otthonainkban készítsük a felvételeket. A dobokat viszont természetesen nem otthon, hanem Szabó Szabolcsnál, a Mumusfészekben rögzítettük – tette hozzá. – Fura volt, hogy otthon, és nem a stúdióban rögzítjük a sávokat, de a végeredmény meglepően jól sikerült. Ez volt az első alkalom, hogy mi magunk készítettük a videót is a dalunkhoz. Jó pár konferencia-beszélgetést követően megterveztük a kameraállásokat, és a felvételek mikéntjeit, így viszonylag gördülékenyen tudtunk dolgozni.

Íme a végeredmény. Nektek hogy tetszik?

Karai Anna egy miskolci bulin egyébként már csatlakozott a csapathoz egy koncert erejéig.

„Nem titkoljuk, hogy nagyon jó viszonyt ápolunk Annával. Úgyhogy biztos, hogy lesznek még közös dolgaink a jövőben” – mesélte márciusban Geris, és úgy látszik, ez nem csak ígéret volt. Anna örömmel elfogadta a felkérést, sőt, az Emlék című dalhoz forgatott videóban is hallható lesz az énekesnő, melyet vasárnap tesznek közzé a közösségi oldalukon a srácok.

(A borítóképen: Az Inercy és Karai Anna)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!