Online koncert

2020.05.26. 16:30

Itt van már a tavalyi nyár

Vissza az időben: újra élvezhetjük Sziámi és barátai koncertjét.

Fotó: Éder Vera

Különleges miskolci koncert tekinthető meg az interneten: a Müller Péter Sziámi AndFriends legendás dalokat adott elő újraértelmezve és újrahangszerelve.

Különleges hangzás

A tavaly júniusi fellépésről van szó: a Bartók Plusz Operafesztivál szervezésében láthatta és hallhatta a közönség a megyeszékhely szívében a koncertet, amelynek felvételét most a YouTube-ra töltötték fel. A közreműködők között volt a helybéli Allegra Quartet, és a hangzást a WeVox kórus színesítette.

A színpadon láthattunk Kossuth-díjasokat is: Jávori Ferenc Fegyát és Szakcsi Lakatos Bélát.

Minek köszönhette a város ezt a – nem mindennapi zenei pályafutás keresztmetszetének is tekinthető – hangversenyt? A kérdésre a miskolciak kapásból tudják a választ. A hazai undergroundból érkezett Sziámi szívügye a Bartók Plusz Operafesztivál: első igazgatója volt, miután Hegyi Árpád Jutocsa színházigazgatóval és Kesselyák Gergely karmesterrel megalapították a Miskolcot a világ kulturális térképen elhelyező nemzetközi rendezvényt.

Idén nyáron sajnos nem lehet Bartók Plusz, de a nyáresti hangulatot segít felidézni ez a felvétel.

(A borítóképen: Sziámi és Jávori Ferenc Fegya a koncerten)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!