Villáminterjú

2020.03.30. 15:00

Pár hét alatt lett kész az új Inercy lemez

Március 27-én jelent meg a miskolci alternatív rockot játszó Inercy zenekar új kislemeze.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: Kis-Czakó Gábor

A Veletek Született címet viselő, öt dalt tartalmazó korong napra pontosan 7 évvel az előző lemez után látott napvilágot. A három vadonatúj nóta mellett helyet kapott a tavaly májusban bemutatott Önkívület és egy régebbi nóta, a Nem Látod újraértelmezett verziója is. A zenekar dobosával, Mezei Gerissel készítettünk villáminterjút.

– Direkt időzítettétek a megjelenést úgy, hogy pont 7 év teljen el az első lemez, a Fiction után?

– Félig-meddig igen. Már 2019-ben ki akartuk hozni az új anyagot, de különböző okok miatt nem sikerült. Aztán jött az ötlet, hogy ha már ennyit késünk vele, akkor egy olyan napon jelenjen meg, ami valamilyen szinten hozzánk köthető. Így döntöttünk a március 27-i debütálás mellett.

– Mennyi idő alatt készült el az új lemez?

– Ha végiggondolom, hogy hány napot töltöttünk el konkrétan a dalírással, akkor azt mondhatom, hogy pár hét alatt elkészültünk. Iszonyú nehezen tudtuk összeegyeztetni a felvételek időpontjait, emiatt kellett ilyen sokat várni a kiadványra. A csapatból többen is olyan magánéleti akadályokkal kerültünk szembe, ami miatt a zenekari teendők a háttérbe szorultak. Szerencsére sikerrel vettük az akadályokat, megoldottuk a dolgokat, így végre megjelenhetett a Veletek Született.

– Volt-e koncepciója az albumnak?

– Nem egy meghatározott tematika mentén kezdtük megírni a dalokat, de a szövegek 80-90 százaléka mégis felfűzhető egy közös témára: az emberi gyengeségre. Az Önkívület arról szól, hogy milyen befolyásolhatók vagyunk, a Bármit Megtennék-et a függőség ihlette. Az Álarcban a mondóka egyértelművé teszi az üzenetét: „Egy álarc, mi elfed, hogy ne lássa más a szürkeségünktől való elvágyódást. Az álarc, mi megvéd, hogy ne lássa más a magamba fojtott szabadulást.” A Nem Látod már 2015 januárjában megjelent klip formájában, viszont lemezen még nem kapott helyet, ezért a szerkezetét kicsit megváltoztatva újra felvettük, és rátettük a kislemezre.

– Az újraértelmezett Nem Látodon kívül van valami különlegessége a lemeznek?

Talán csak az, hogy elég nehezen ment a munka a korábban említett akadályok miatt. Eddig ilyenre nem volt példa, reméljük, nem is lesz a jövőben. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az egész zenekar nevében Simon Istvánnak, aki nagyszerű hangzást készített a lemeznek.

– A miskolci koncerten fellépett veletek Karai Anna is. Terveztek még Annával közösen dolgozni?

– Nem titkoljuk, hogy nagyon jó viszonyt ápolunk Annával. Úgyhogy biztos, hogy lesznek még közös dolgaink a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!