Koncertajánló

2020.02.26. 15:00

Popdalok metál köntösben: érkezik a Leander Kills – videóval

A Leander 10 jubileumi koncert ezúttal Miskolcra látogat, az Amigod és a Burnout zenekarok társaságában, Leander pedig videóban üzent az olvasóknak.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: A zenekar fotója

Fotó: David Bodnar

Köteles Leander jószerivel megkerülhetetlen alakja lett a hazai metál színterének. Korábban a Leander Rising zenekarral szerzett rengeteg rajongót, majd a Leander Kills-szel hódította meg a fiatalokat rohamléptekben. Évente több száz telt házas koncertet adnak, kétszer is megmérkőztek A Dalban, emellett pedig szimfonikus koncerten is elvarázsolták a rajongóikat. Ebből kiadvány is készült, 2019-ben pedig Luxusnyomor címmel jelent meg a harmadik lemezük. A kissé elvont szövegek, népzenei hatással átitatott dalok hatalmas népszerűségnek örvendenek.

A február 28-i miskolci koncerten egy különleges vendég is szerepet kap az Adyban: fellép a zenekar korábbi gitárosa, és máig tiszteletbeli tagja, Bodor Máté. A fiatal zenész egyébként a borsodi megyeszékhely szülötte (vele később egy interjút is olvashatnak – a szerk.), jelenleg pedig a világszerte turnézó Alestorm tagja. A buli másik érdekessége, hogy „osztálykirándulást” szerveztek Budapestről, azaz egy busszal utazhatnak az érdeklődők a zenekarral Miskolcra. Ennek egyébként az a célja amellett, hogy jobban összehozzák a zenekart rajongóikkal, hogy megmutassák, mennyire menő a vidéki klubélet Magyarországon. A koncert előtt dedikálás lesz, ahol közös fotót készíthetnek a rajongók a Leander Kills zenészeivel.

Bemelegíteni a Burnout és az Amigod fog, utóbbiban szintén Köteles Leander és Czifra Miki zenél, így ők egy igazi maratoni zúzást mutatnak majd be péntek este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!