Koncertajánló

2020.01.21. 18:00

Először Miskolcon a Cult Devil

„Akik a ’80-as, ’90-es években nőttek fel, azoknak kötelező, a többieknek meg erősen ajánlott a részvétel!” – szól az invitáció a pénteki bulira.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Cult Devil

Forrás: A zenekar fotója

Fotó: RafaelOrczy

A zenekar 2017-ben alakult, egy Chris Cornell emlékesten, ahol megismerkedett egymással Orczy Rafael és Ragadics Csaba Raga. Ekkor jött az ötlet, hogy alapítsanak egy The Cult tribute zenekart, így elkezdték gőzerővel keresni a megfelelő embereket. A felállás nehezen alakult ki, zenészek jöttek-mentek, többek között megfordult a bandában Riki Church a Junkiesból is.

– Elsősorban a hangzást próbáljuk autentikussá tenni, mivel azonban a Cult hangzása is folyton változott, beletelt egy kis időbe, amíg megtaláltuk a mostani zenei világot. Mindannyiunknak a 2001-es Beyond Good and Evil album és koncert az etalon, ezt határoztuk meg kiindulási pontnak. De az 1985-ös albumtól kezdve játszunk dalokat, alapvetően 4-5 lemez adja a műsor gerincét – avat be a kezdetekbe Orczy Rafael énekes.

Azt is elmesélte, hogy külföldön lassan többen ismerik a zenekart, mint itthon, noha még nem voltak a határon túl koncertezni. Mostanában Váry Marcival, a Kiss Forever Band oszlopos tagjával egyeztetnek, aki 32 országban játszott már, ő segít majd a fiúknak, hogy megnyíljon a külföldi lehetőségek felé az út. Egy 2-3 állomásos angliai miniturné szerepel a terveik között, de kaptak már meghívást Dél-Amerikába is. Nagy elismerés nekik, hogy bővül a közönség, egyre többen járnak a koncertjeikre, és vannak visszajáró vendégek is, kezd kialakulni egy rajongótábor. Szeretnék, ha Miskolcon is lenne egy bázis, ezért nagyon várják már a pénteki koncertet a Collinsban.

– A környéken még nem játszottunk, sőt, vidéken sem igazán. Sok problémát okozott, hogy minden tag zenél másik zenekarban is, így nehéz összeegyeztetni, mikor ér rá mindenki. Riki is ezért távozott a zenekarból, mert nem volt ideje a másik két banda mellett. A miskolci koncertnek az egyik különlegessége az lesz, Raga távozását követően új dobossal állunk színpadra. De számomra azért kifejezetten az, mert miskolci vagyok és 10 éve nem koncerteztem a városban. Remélem, hogy sok régi arcot látok majd a közönség soraiban – meséli Rafi. – Mivel bízom benne, hogy sok ismerős eljön, nem egy lélegzetvételnyi lesz a buli. Először egy kb. 40 perces blokkal készülünk, utána egy kis közönségtalálkozó lesz, ahol tudunk beszélgetni, meginni egy sört, majd folytatjuk a koncertet. Lesz egy tehetséges és fiatal vendégzenekar is, a Hatsband, ők kezdik majd, mi pedig este 10 óra körül vesszük birtokba a színpadot. Akik a ’80-as, ’90-es években nőttek fel, azoknak kötelező, a többieknek meg erősen ajánlott a részvétel! – invitálja a buliba a The Cult rajongóit és az érdeklődőket Rafi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!