Koncertajánló

2019.12.18. 16:00

„Egész estés rap-rock-metal, az ész megáll”

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő miskolci Z!ENEMi az Inercy zenekarral közös bulin búcsúztatja az évet a Collins Rock Clubban pénteken.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Z!ENEMi Facebook oldala

A srácok egy sikeres év habjára szeretnék feltenni a cseresznyét ezzel a december 20-i évzáró bulival, hiszen végig turnézták egész 2019-et, játszottak a Paddy & the Rats, a Nomad, a Tankcsapda, Ganxsta Zolee és a Kartel vendégeként is. Országszerte bemutatták az áprilisban megjelent Hallod?! című lemezüket, előrukkoltak pár videóklippel, sőt, megnyerték az Öröm a Zene miskolci fordulóját is. Vendégük a szintén miskolci Inercy zenekar lesz, akikhez egy különleges vendég is csatlakozik péntek este.

A legilletékesebb személyt, Mezei Geris dobost kérdeztük a koncertről, ő ugyanis mindkét zenekarban üti a bőröket.

– Mivel készülnek a szombati bulira a zenekarok?

– Természetesen Z!ENEMi és Inercy fronton is egy hatalmas és tartalmas aprítással. Elhangzik majd a teljes Z!ENEMi repertoár, az Inercy pedig egy best of műsorral készül. Pörgős éven vagyunk túl, amit szeretnénk méltóképpen elbúcsúztatni. A miskolci bulik mindig kiemelten fontosak a számunkra, éppen ezért nagyon nagy öröm, hogy hazai pályán zárhatjuk az esztendőt.

– Lesz valami meglepetés?

– Naná! Elfogadta felkérésünket Karai Anna (Guanos Aires, Tears of Kali), aki csatlakozik majd az Inercyhez pár dal erejéig. Ezúton is nagyon nagy puszi neki!

A teljes Z!ENEMi szett mellett pedig egy új számot is eljátszunk majd, illetve nyereményjátékaink is vannak, szóval tessék nyugodtan rákeresni az eseményre a Facebookon!

Mik a tervek a jövőre?

– Koncertezés és zenekari szekértolás ezerrel! A Z!ENEMi a lehetőségekhez képest kifejezetten aktív volt 2019-ben (lemezmegjelenés, klipek, koncertek), ezért a célunk az, hogy még egy lapáttal rátegyünk az előbb említett „szekérre”. Írjuk a második albumot és rengeteg klipötletünk is van, valamint lelkesedésből sem szenvedünk hiányt.

Az Inercyvel idén szerettük volna, de valószínű, hogy 2020 elején jelentetjük meg a soron következő kiadványt „Veletek Született” címmel. A megjelenésig szeretném az olvasók figyelmébe ajánlani az egyik lemezelőzetes dalt, az Önkívületet, ami május óta elérhető az internetes zenei felületeken.

– Milyen érzés egyszerre két zenekarral is fellépni egy estén?

– Nagyon jó! De tényleg! Korábban már csináltam ilyet nem is egyszer, így nem fog különösebb nehézséget okozni. Az egyetlen dolog, amitől félek, az az, hogy a dobcuccom bírja-e majd… Eddig jóban-rosszban velem volt, és nem hagyott cserben, remélem, ugyanilyen lojális lesz hozzám a Collinsban is december 20-án!

– Hogyan tartod kondiban magad, hogy bírd ezt a tempót?

– A zene, a zenélés a legfontosabb dolog az életemben, éppen ezért igyekszek úgy alakítani mindent, hogy ne jelentsen problémát akár két-két és fél órát is a színpadon tölteni. Alkoholt már egyáltalán nem fogyasztok és időt szánok a rendszeres testmozgásra, valamint a pihenésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!