Buliajánló

2019.12.31. 16:00

Bulik bulik hátán szilveszter éjjelén

Nincs kedved otthon ülni az év utolsó napján, de nem tudod, hova mehetnél? Mutatjuk!

December 31., kedd

 

17.00 Szilveszteri party a miskolci Collins Clubban.

A lemezlovas Révész Zoli.

Bulizzuk át, a 2019-es év utolsó napját, a Collinsban, a belépő tartalmaz egy pohár pezsgőt, ill. egy pár virslit. Gyere és lépjünk át együtt 2020-ba.

20.00 A SunCity Brass Band koncertje a miskolci Szent István téren.

A fúvószene és az elektronikus muzsika összekapcsolódása.

A SunCity Brass két évvel ezelőtt, egy a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán tanuló, zenekedvelő, rézfúvós hangszereken játszó srácokból állt össze, akikhez egy ugyanazon időben csatlakozott két középiskolás fiatal és egy magát menedzsernek tituláló úriember is. Majd ezek a muzsikát és életet egyaránt habzsoló és szerető fiúk a véletlennek köszönhetően pillanatok alatt, egy igen különleges formációt alkotva robbantak be a napfény városának köztudatába, meghódítva azt. Elindult egy klasszikus new orleansi stílusú Brass Bandként, aztán folyamatatosan lekopott a band és ráragadt az elektronikus zenei vonal. 2 év alatt megjártak számtalan egyetemi napot, jónéhány fesztivált, mint a SZIN, Campus, EAST FEST, EFOTT, SZIGET sőt még külföldre is volt szerencséjük eljutni: A zenekar tagjai: Samodai Bence János (Bazsevánszkij) – trombita, Horváth Márk (Nagyi) – trombita, Hajla Norbert (Spec) – trombita, Kenesei András (Kene) – harsona, Farkas András (Logan) – harsona, Kovács Péter (Lyuk) – tuba, Masa Richárd (Rikárdócska) – tuba, Fehér Arnold (Archie) – dob , Lukács Levente (Levi) – MC/RAP.

21.00 Charlie fellépése a miskolci Szent István téren.

A zenészlegenda újra Miskolcon énekel.

Horváth Károly, művésznevén Charlie Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funk jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze, trombitás. Eredetileg balett-táncosnak készült, Markó Iván évfolyamtársaként kezdett, de egy betegség miatt szakítania kellett ilyen ambícióival. Székesfehérvári gimnazista évei során alapított először rockegyüttest, majd 1967-től a Decca tagja lett. Az együttest jogi okokból át kellett nevezniük, választásuk a mexikóvárosi világverseny által megihletve az Olympiára esett. Ez a Deccával csak részben azonos felállás már kisebbfajta nemzetközi hírnévre is szert tett: országszerte tett fellépéseik mellett Belgrádban is zenéltek. 1970-ben belső ellentétek miatt feloszlott az Olympia. Charlie egy időre külföldön próbált szerencsét, két és fél évet töltött Afrikában az Afriaca nevű formációval, ami felszabadító hatással volt rá zenei és emberi értelemben egyaránt. Ekkoriban fordult érdeklődése a funk és a soul felé. A 70-es évek első felében kezdett együtt dolgozni öccsével, a szaxofonon és fuvolán játszó Horváth Csabával, valamint Tátrai Tiborral. Nős, feleségét, Széles Katalin képzőművészt 1978-ban vette el. Egyetlen gyermekük, Horváth Ákos – művésznevén Axl – maga is zenész, több dalt írt már apja számára, és több alkalommal a színpadon is énekelt vele.

21.00 Lola koncertje a miskolci Park Hotel szilveszteri buliján.

Élőzene egész este az OKÉÉ zenekartól.

Lola (eredeti nevén Korsós Judit) magyar énekesnő, műsorvezető. Lola hétéves korától énekel. Zongorázni tanult és öt évig szolfézsra járt. 1996-ban Lengyelországban lépett fel először közönség előtt egy nemzetközi gyermekfesztiválon. Saját kategóriájában 2. helyezést ért el. A Magyar Rádió által több külföldi zenei versenyre is kijutott (például Montenegró, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia). 1998-ban az Atlétikai Európa Bajnokságon a Népstadionban 50 000 ember előtt ő énekelte a himnuszt. Jelenleg a Magneoton kiadó előszerződtetett művésze.

21.45 DJ-k éjszakája – Datrash, Náksi Attila, Delta Sigma – a miskolci Szent István téren.

Éjfélkor pezsgős koccintás.

Náksi Attila magyar lemezlovas, zeneszerző, zenei producer. Gyermekkorában hat évig trombitált. 1989-ben Dömötör Sándorral megalapította a Soho Party nevű együttest, mely a hazai dance műfaj egyik úttörőjévé vált. 1996-ban megalapította saját lemezkiadó cégét, az Oxigen Music-ot, mely saját, illetve vendég dj-k lemezeit adja ki. A cég 2000-ben a Sony Music Hungary része lett, majd független kiadóként dolgozott tovább. 2005-ben kiegészült a kizárólag a nemzetközi zenei piacra dolgozó Dancemania Recordings labellel. ályafutása során több ismert magyar dance-, illetve house-előadóval is együttműködött. Ezek közül a legfontosabb: Dömötör Sándor (Soho Party), Betty Love (dalszöveg, zene), Brunner Zsolt (Náksi vs. Brunner formáció), Pa-Dö-Dő együttes (zene). A Náksi vs. Brunner páros (Stereo Palma néven is ismertek) rendszeresen turnézik Magyarországon, és a Kárpát-medence magyarok lakta vidékeinek diszkóiban . Budapesten rendszeresen fellépnek az egyik legnagyobb fővárosi diszkóban, a Bank Dance Hallban.

22.00 Szilveszter 2020 a miskolci Rockwell Klubban.

A hangulatot már jól ismert, szinte haza járó Andrea Lane biztosítja.

A szlovákiai születésű, de Magyarországon élő DJ és producer Andrea Lane az elektronikus zene szerelmese, leginkább a house és tech house műfajt tekintve. Csupán 16 éves volt, amikor először állt a lemezjátszók mögött. Miután a zenélés hobbiból egy életcéllá és hivatássá vált, Andrea Budapestre költözött és elvégezte a Mixdown DJ iskolát, ahol olyan lemezlovasok oktatnak mint: Magonyi L vagy Hamvai PG. Pár hónappal később, 2017 nyarán részt vett az első DJ versenyén, aminek köszönhetően zenélhetett az egyik legnagyobb európai fesztiválon, a Balaton Soundon. Sikeres megjelenésének köszönhetően 2018-ban ismét meghívást kapott, immáron általános fellépőként. Andrea rendszeresen megfordul magyarországi klubokban, rendezvényeken. Nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi piacon való helytállására is, ezt tükrözik a külföldi fellépései például Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Szlovákiában vagy Hollandiában. 2018-ban első alkalommal zenélt az Amsterdam Dance Event-en, amely a világ egyik legnagyobb elektronikus zenei konferencia és fesztivál eseménye. 2017-ben és 2018-ban is jelölték a Ballantine’s Music Awards díjatadón az év felfedezettje/év áttörése kategóriában. Andrea Lane nem csupán DJ, hanem önálló producer is, hamarosan hallhatóak lesznek az első megjelenései.

01.00 Király Viktor a miskolci Szent István téren.

Utána Lights Off.

Király Viktor magyar énekes, a negyedik Megasztár győztese, a 2008-as Év Hangja. Király Viktor New Yorkban született. Édesapja, Király Tamás az Universal dobosa volt 1972 és 1982 között (ami elsősorban Kovács Kati kísérőzenekaraként volt ismert); emellett később a Color együttes frontembereként is tevékenykedett, egy ideje pedig az EMI lemezkiadó kreatív igazgatójaként tevékenykedik. Édesanyja, Király Gabriella (lánykori nevén: Gecsényi Gabriella) pedig a Cini és a tinik nevű együttes énekesnője volt. Nővére Király Linda, szintén énekesnő, legismertebb számát a Can’t Let Go-t több mint 2 millióan nézték meg a YouTube-on, és a MAHASZ slágerlistáján a negyedik helyet érte el. Ikertestvére, Király Benjamin hobbiszinten foglalkozik zenéléssel. 1999-ben édesanyja betegsége miatt költöztek vissza Magyarországra. Viktor azóta, tizenhat éves kora óta beszél magyarul, de családi körben testvéreivel továbbra is anyanyelvüket, az angolt használják. Viktor Linda sikerein felbuzdulva határozta el, hogy ő is szeretne komolyabban foglalkozni az énekléssel. Ikertestvérével, Benjaminnal Twinz néven alapítottak együttest. 2006-ban készítették el első és egyetlen videóklipjüket „Aranyásók” címmel, de a remélt siker akkor még elmaradt. Jelenleg a Face to Face nevű formáció tagjai. Először az M1 A Társulat című műsorába jelentkezett, melyben friss, tehetséges színészeket kerestek az István, a király rockoperához. Ebben a műsorban Viktor a középdöntőkig jutott, továbbjutásának akadálya elsősorban az akcentusa volt. 2008-ban jelentkezett a Megasztár negyedik szériájába, melyben az addig rekordszámú, körülbelül tízezer jelentkező közül került ki győztesen, így 2008-ban ő lett az „Év Hangja”. Viktor a verseny során bebizonyította a nézőknek és a szakmai zsűrinek zene iránti elkötelezettségét, tehetségét és szorgalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!