Sztárparádé

2019.09.19. 10:00

Világsztárok jönnek Miskolcra

A Vanessa Redgrave–Franco Nero színész házaspár lesz csütörtökön a CineFest vendége.

Hajdu Mariann

Franco Nero

Forrás: CineFest

Utolsó harmadába érkezett a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. Már eddig is számtalan csemegével szolgált a filmrajongók számára, az érdeklődés hatalmas, hiszen telt házak jellemzik a vetítéseket a fesztivál mindhárom helyszínén.

Este 6-kor érkeznek

A mai nap – ha lehet így fogalmazni – a fesztivál fénypontja lesz, hiszen Miskolcra látogat a Vanessa Redgrave–Franco Nero színész házaspár. Az angol–olasz pár este 6 óra környékén látogat el a fesztiválra, akkor láthatók majd a vörös szőnyegen, utána vehetik át az Európai Mozi Nagykövete díjat. Ezt az elismerést egyébként 2016-ban alapította a fesztivál, első díjazottja Juliette Binoche francia színésznő volt.

Vanessa Redgrave Fotó: CineFest

A díj átadása után a Django (rendezte: Sergio Corbucci, 1966) című filmet Franco Nero főszereplésével, majd a Julia (rendezte: Fred Zinnemann, 1977) című alkotást láthatják a nézők, ez utóbbi az Oscar-díjat hozta meg Vanessa Redgrave számára. Az előzetes tervek szerint a Julia című film vetítésére a színésznő is beköszön majd.

Franco Nero egyébként több szállal is kötődik Magyarországhoz, itt forgatta a Honfoglalás és a Sacra Corona című Koltay Gábor rendezte filmeket, majd 2008-ban Almási Tamás Mário, a varázsló című filmjének főszerepét alakította.

Pavarotti özvegye

Pénteken másik fontos vendéget köszönthet a fesztivál, Luciano Pavarotti özvegye is ellátogat az operavirtuózról készült dokumentumfilm gálájára.

Először egyébként szerdán volt látható az Oscar-díjas Ron Howard Pavarottiról készült dokumentumfilmje. A gálavetítésen, szeptember 20-án, teszi tiszteletét Nicoletta Mantovani.

A The Beatles: Nyolc nap egy héten – A turné-évek nagy sikert aratott dokumentumfilmje mögött álló, díjnyertes alkotók Pavarotti című dokumentumfilmjükkel újabb zenei ikont mutatnak be kendőzetlenül feltárva legendás címszereplőjük életét és karrierjét egyaránt. Ron Howard korábban nem látott felvételekkel és csúcsminőségű Dolby Atmos-hanggal segít mélyreható betekintést nyerni az opera világsztárjának életébe.

James Bond is Miskolcon

A szereplők között Luciano Pavarottin kívül olyan ismert emberek vannak, mint: Bono, Nelson Mandela, Spike Lee, Steve Wonder, Princess Diana, Zubin Mehta, José Carreras, Kofi Annan.

Ron Howard dokumentumfilmjét egyébként október 10-től országosan is vetítik a mozik.

George Lazenby Fotó: CineFest

Szombaton délután George Lazenby színész is a fesztivál vendége lesz, ő a CineFest zárógálájára érkezik. Az idén ötvenéves James Bond-remekmű, az Őfelsége titkos­szolgálatában gálavetítésére, klasszikus közönségtalálkozóra invitálták a film főszereplőjét a rendezők, a gálán a filmfesztivál életműdíját veheti át. George Lazenby 1939-ben született, azaz az idén tölti be 80. életévét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!