Buli, buli hátán Borsodban

2019.07.18. 19:00

Érdemes rápörögni a hétvége bulijaira Borsodban júliusban is!

Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon és környékén? Íme néhány remek program a következő néhány hétre, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

Július 19., péntek

19.30 Zártosztály & Bakancsos EDDA-tagok koncertje a miskolci Gárdonyi parkban

Kapunyitás 19.30-kor

Hét egykori EDDA-tag ismét Miskolcon koncertezik, de idén már nagyobb és szabadtéri helyszínen. Barta Alfonz újra Magyarországon tartózkodik pár hetet, ez alatt a csapat csak Miskolcon lép föl ezzel a felállással, és az idei lesz az utolsó ilyen koncert. Zselencz, Fortuna, Csapó, Barta, Mirkovics, Csillag, Hirleman, Lázár, Schrott a színpadon. Huszonkét EDDA-sláger a 80-as évekből, a Kölyköd voltamtól a Gyere őrültig. A két gyémántlemezes korszak sikerdalai…

20.00 Róka Lánya-koncert a miskolci Helynekem teraszon

A zenekar tagjai: Árvai László (cajon, ülődob), Fehér Sándor (gitár), Pletenyik Dóra (ének), Sólyom Ágota (hegedű), Kurucz Attila (gitár), Szűcs Máté (basszusgitár)

A dalokat gitáron kíséri Fehér Sándor. Hegedűn megszólaltatja Sólyom Ágota. Dallammal szépíti Kurucz Attila. A ritmust Árvai László adja cajonon. A basszust szolgáltatja Szűcs Máté. A dalokat Pletenyik Dóra énekli.

20.00 Malek Andrea Soulistic koncert a Tokaji Fesztiválkatlanban

A Malek Andrea Soulistic a neves énekesnő és Jáger Bandi zongorista-zeneszerző együttműködéséből jött létre 2016-ban. A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a dzsessz és az R&B stílust ötvözi a magyar népzenével. A Soulistic név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Az együttes Álom című, saját szerzeményeket tartalmazó legújabb albumát és a tavaly megjelent Madárka c. népdalfeldolgozás-albumát mutatja be ezen a koncerten.

Július 20., szombat

Hazánk legközkedveltebb rockbandájának népszerűsége a páratlan hangzásvilágon, a hiteles és sokatmondó dalszövegeiken túl a rajongókhoz való odaadásukban gyökerezik. A banda azon kevés, folyamatosan koncertező zenekarok közé tartozik, akik nemcsak Magyarországon, hanem számos európai és tengerentúli országban is sikeresek.

A Tankcsapda egy magyar rock­együttes, amelyet 1989 februárjában alapított Debrecenben Lukács László gitáros, énekes, Buzsik György dobos és Tóth Laboncz Attila „Labi” basszusgitáros. A zenekar kezdeti punk-rock stílusába fokozatosan vegyült bele a hard rock, heavy metal hangzás, amellyel egyre szélesebb közönségréteget sikerült megszólítaniuk. A Tankcsapda egyik legfontosabb védjegyének és népszerűségük kulcsának a mára egyetlen alapító tagként megmaradt Lukács egyedi dalszövegei számítanak. A zenekar napjainkban Magyarország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockzenekara. A 2006-ban megjelent Mindenki vár valamit platinalemez státuszt ért el, de 2001 óta minden albumuk legalább aranylemez lett. Legutóbbi stúdióalbumuk a 2014-ben megjelent Urai vagyunk a helyzetnek című lemez.

Augusztus 9., péntek

21.30 Kowalsky meg a Vega-­koncert a kazincbarcikai Csónakázótónál

Előzenekar 20.00-től az Eleven

A Kowalsky meg a Vega magyar rockközpontú együttes. Korai időszakában csak a funk rock műfajt erősítette Magyarországon hiphopstílusú énekkel fűszerezve, mostanában vegyesebb és populárisabb tematikájúra váltott. A zenekar frontembere Kowalsky (Balázs Gyula), Vega viszont nem az együttes tagja, és nem is a vegetarianizmust szimbolizálja (noha Kowalsky valóban vega), hanem Vincent Vega, a Ponyvaregény egyik szereplője előtt tiszteleg. A zenekar zenéjének ars poeticájául az élet értelmének keresését állítja. Az együttes énekese, frontembere, dalszerzője Balázs Gyula, becenevén Kowalsky 1992-től 2007-ig, és 2010-től újra a Black-Out nevű rockzenekar énekese. Ezalatt 1999-ben Jávorszky Bélával megalapította saját zenekarát, a Kowalsky meg a Vegát. Ezután Juhász Róbertet keresték meg, hogy segítsen keretet adni a formálódó daloknak. Újvári Péter és Temesi Bertalan rövidesen csatlakozott hozzájuk. Összeállt az eredeti Vega-ötösfogat. Első lemezük 2003-ban jelent meg Pimasz grimasz címmel. Cha-Cha 2005-ben technikusként csatlakozott az együtteshez, majd 2006-tól szólógitáros lett. Jimmy nem sokkal a Vegasztár című album megjelenése után csatlakozott az együtteshez. Sóder pedig 2008 elején társult a zenekarhoz.

Augusztus 10., szombat

22.00 Wellhello-koncert a kazincbarcikai Csónakázótónál

A Kolorfesztivál 7.0 programja

A Wellhello tagjai a formáció megalakulása előtt is ismertek voltak. Fluor Tomi országos hírnévre a 2010-ben megjelent Lájk című albumával tett szert, melyben elsőként dolgozott együtt SP-vel a Party arc című dalban, majd ezt a pozícióját tartotta meg az album többi nagy slágerével, a Lájkkal és a Mizuval. A Wellhello előtt Diaz is ismert dalszerző volt, együtt dolgozott már többek között a Hősökkel, a Halott Pénzzel és Éder Krisztiánnal is. A két tag elsőként 2006-ban találkozott Balaton­almádiban, az Animal Cannibals táborában. Elmondásuk szerint ezt követően több évig nem is beszéltek, majd Fluor volt az, aki a 2010-es albuma egyik száma miatt felkereste Diazt, így a Köpköde (Partyállat rap) című dal lett az első közös munkájuk.

A Wellhello első megjelent dala a Rakpart volt, amely már az első nap az iTunes listájának első helyén nyitott, majd pedig a Mahasz több listájának, mint például Single (track) Top 40-nek is, az első helyére került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!