Labdarúgás

2023.02.16. 07:19

A török élvonalból igazolt középpályást a Ferencváros (videó)

A Franciaországban született algériai Mehdi Boudjemaa a Hatayspor csapatában szerepelt, de egyesülete visszalépett a Süper Lig küzdelmeitől a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések miatt.

Mehdi Boudjemaa és Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója

Forrás: Ferencvárosi Torna Club Facebook-oldal

Fotó: Micheller Szilvia

A török élvonalból igazolt védekező középpályást a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő és éllovas Ferencváros.

Ismerjük a Hatayspor csapatát, jó a kapcsolatunk velük. A vezetőedzővel volt találkozónk is novemberben, figyeltük a játékukat, így ismertük Mehdit. Amikor a sajnálatos természeti katasztrófa bekövetkezett, készenlétben voltunk, figyeltük, hogy adott esetben olyan szituáció alakulhat-e ki, amikor reagálni tudunk. Mehdi személyében egy nagyon pozitív, jó stílusú középpályást tudhatunk a csapatunkban

– mondta Hajnal Tamás sportigazgató.

A sportvezető az M1 aktuális csatornának elárulta, vételi opcióval kölcsönbe érkezett a futballista, akire nagy szüksége volt a klubnak Aissa Laidouni távozása és Mohamed Besic sérülése után, mert a friss szerzemény nagy dinamikával és energiával bejátssza a két 16-os közötti területet.

Az Európa-liga márciusi nyolcaddöntőjére készülő Ferencváros a téli átigazolási időszakban ugyan eladta Aissa Laidounit a középpályáról, de Mehdi Boudjemaa előtt kedden Baráth Pétert szerezte meg kölcsönbe. A csatársort pedig korábban Owusu Kwabenával, míg a védelmet Myenty Abenával erősítette meg.

Baráth Péter szerződtetésére az elmúlt másfél év összes átigazolási időszakában tettünk kísérletet. Keressük azokat a lehetőségeket, hogy tehetséges, de már kipróbált magyar labdarúgókat igazoljunk. Megnyitjuk az ajtót, de nekik kell betörniük a csapatba

– mondta a Debrecenből érkező válogatott játékosról Hajnal, aki hozzátette, az FTC kezében van a döntés a jelenleg kisebb sérüléssel bajlódó Baráth jövőjével kapcsolatban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában