Rövidpályás gyorskorcsolya vk

2023.02.05. 22:25

A férfi váltó bronzérmes, a női hetedik lett

Az 5000 méteres magyar férfi váltó bravúros teljesítménnyel bronzérmet nyert vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupaversenyén.

Talabos Attila és Varnyú Alex a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság vegyes váltó versenyének negyeddöntőjében a Hala Olivia sportcsarnokban a lengyelországi Gdanskban 2023. január 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A magyar staféta a pénteki negyeddöntőből még Bontovics Balázs, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel összeállításban jutott tovább játszi könnyedséggel, a szombati elődöntőben már Bontovics helyett Varnyú Alex szerepelt, és a kazahokat az utolsó körben megelőzve sikerült fináléba jutnia, ahol nem változott az együttes összetétele.

A legjobb négy csapatot felvonultató futam eleinte békés körözéssel telt, a magyarok ugyan a mezőny végén, negyedikként rótták a métereket, de nem szakadtak le az esélyesebb riválisoktól. A hajrához közeledve a fokozódó tempó sorozatos előzgetéseket hozott elöl, de amikor az olimpiai bajnok kanadai négyes visszacsúszott a harmadik helyre, akkor elrontott egy váltást, így a magyarok dobogós pozícióba kerültek és üldözték a kínai és a japán kvartettet. A hajrában Nógrádi és Tiborcz is remekül védte a pozícióját, ezzel sikerült maguk mögött tartani a tengerentúliakat a célig.

A 3000 méteres női váltó szombaton a kisdöntőbe kvalifikálta magát, ahol a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja alkotta csapata a lengyelek és a franciák mögött, de az amerikaiak előtt futamharmadikként összesítésben a hetedik helyet szerezte meg.

Egyéniben kevesebb babér termett a magyaroknak vasárnap, mint szombaton, amikor hárman is a kisdöntőben szerepelhettek. Ezúttal 1500 méteren Bontovics Balázs volt a legjobb, aki a kisdöntőben negyedikként haladt át a célvonalon, így 12. lett.

A vk-sorozat jövő hétvégén a hollandiai Dordrechtben zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!